Risengaløp - 30.november - 136 deltakere - strålende sol og fin flyt i stevne - 47 perser

start kl.10.15 (lagledermøte kl.9.30).
(for info til løpere / ledere med program se her).

Kvartettstart på alle 500m og 1000m.

For de yngste klassene blir det etter første distanse gjennomført heat med Skøyteduell (for mer info om Skøyteduell se her). På lagledermøte gis også veiledning i forbindelse med hurtig avvikling av duellene.

Se deltakerliste: her (oppdatert 27.11.2013).
Etter dette kom 2 løpere fra OSK, 1 løper fra HIL og 1 løper fra Sandefjord. Disse ble medtatt i trekning. Også småfeil i deltakerliste skal være rettet på startlistene.

Se startliste for individuelle distanser (12 år til gjesteklasse og rekrutt tom 11 år): her
merk: gutter før jenter

Startliste fellesstart: her. Lagledere får startnummere til deltakerne, som skal festes på forside av høyrebein.
Husk avrundet stål og ankelbeskyttere for deltagere til fellesstart.

Det var gode forhold på Risenga.

Asker stilte med hele 23 løpere, og de gjorde sine saker meget bra.
I jenter 12 år vant Marte klassen, etter klare seiere på begge distanser. På 500m fikk hun pers med 50,50, og på 1000m fikk hun utepers med 1.45.37. Det var stas å stå øverst på pallen for første gang.
Tim fikk en 6.plass og Filip en 9.plass i gutter 12år (med utepers på 500m og pers på 1000m!), og Emma en 4.plass i jenter junior C.
I gutter junior C fikk Simon to nye sterke uteperser: 48.42 og 1.43.24 - sammenlagt 10.plass. Hans Olav passerte en milepel: første gang under 50 på 500m - 49.94, sammenlagt 14.plass. Jesper kom etter på distanser på 16.plass med en utepers på 1000m.

Vebjørn gikk til topps på begge distanser etter 2 sterke løp med suverene seiere. Martinius kom på 5.plass.

Etter to løp innen 1 time gikk løperne rett over til fellesstart. Deltakerne fikk utdelt transpondere og tidtakere hadde gode instrukser for å følge med målpassering. Det ble spennende dueller, selv om mer enn halvpart av påmeldte deltakere valgte å trekke seg. Asker stilte med 8 løpere i de ulike klasser, av i alt 21 deltakere. Marte var så uheldig å miste klappen pga brukket fjær og måtte bryte løpet. Tim fikk en 4.plass etter 4 runder. Hans Olav og Jesper fikk hhv 6.og 7.plass etter 5 runder (gutter jr C). Ved junior-jentene fikk Emma en 3.plass og fellesstart avsluttet med 6 runder for gutter jr B og gjesteklasse.

Her knivet Vebjørn med Pål i et spennende oppgjør, hvor Vebjørn i sluttspurten så vidt klarte å sikre førsteplassen foran den seige veteranen Pål (som ellers stilte som tidtager under hele stevne). Martinius var så uheldig å falle men gikk hele løpet ut, og fikk 5.plass.

Som oppsatt litt over kl.13 kom vi i gang med 2.pulje hvor rekrutter, 10- og 11-åringer gikk 100m eller 500m. Igjen mange uteperser blant de blie løpere. Det kokte både på startstreken og i tidtakersbua, hvor man holdt styr på mange ujevne kvartetter med forbipasseringer, fall, no-show på start, og ekstra par med mer.

Stevne ble avsluttet med skøyteduell-heat for alle de yngste klassene.

Løpere og ledere var ivrige ved start, og skiftet trøyer etter løpsoppsett og opprop. Vinnerne etter 2.heat fikk fin premie: kop med godteri som de måtte dele med de øvrige løperne i heatet. Ved gutter/jenter 11 år ble det gjennomført en cup hvor tapere og vinnere i de første heat gikk videre til buljong-finaler og superfinale. Premiering var det samme, og til slutt vant Tobias Fløiten (Sand) superfinalen mot 2 jenter og 3 gutter. 2.plass Kasper Tveter (IF Fram) og 3.plass Gina Engebråten, også fra Sand.

Stevnet ble kl.15.15 igjen avsluttet med høytideling premieutdeling, etter at alle løpere hadde gått 3 distanser.

Stor takk til alle funksjonærer for et vel gjennomført stevne. Mange funksjonærer har vært i sving i ulike roller. Sammen klarte vi det igjen! En bra gjennomføring før sesongens høydepunkt: NM på Risenga 28&29 desember.

Sist oppdatert 04.12.2013, kl. 17:29