Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Klubbinfo

I januar 2008 skrev klubbens æresmedlem Arnfinn Marsteinstredet i anledning klubbens nye webside følgende ord:
Mange av hans ord er anno 2013 i behold, selv om klubbens merittliste er utvidet betraktelig de siste 7 år:

Asker Skøyteklubb ble stiftet 2. mars 1964 av den kjente fotballspilleren Kristian Henriksen, populært kalt "Svarten" og deltaker på velkjente "Bronselaget" fra 1930 åra.
Klubben fikk raskt over 200 medlemmer og har senere pendlet mellom 200 - 300 medlemmer, varierende med vanskelige eller manglende isforhold og tilholdsted. Frem til sesongen 1992 var Føykas 333 metersbane hovedarena for klubben. Naturisbanen på Risenga ble anlagt til sesongen 1992.
Enkelte vintrer måtte klubbens virksomheten legges til baner i Bærum og Valle Hovin.
Milde vintrer fra slutten av 1980-åra førte til at godt som all virksomhet vinterstid måtte legges til Valle Hovin. Dette ble tidkrevende og kostbart og godt som alle form for rekruttering var nærmest nyttesløst.

Klubbens hovedmål ved stiftelsen var å skaffe Asker en tidsmessig skøytebane der en ved samarbeid og kameratskap kunne drive sin idrett i sunne former, og alle skulle ivaretas uansett nivå og egenskaper. Etter nærmere 40 års iherdig innsats fra klubben (ca 9.000 dugnadstimer nedlagt) lykkes en i hovedmålet.

Risenga kunstisanlegg og utvidet klubbhus sto klart høsten 2000. Dette ble et "blinkskudd" for utendørs skøyteaktivitet i Asker. Anlegget er det mest brukte uansett aktivitet. Tellinger viser at banen har ca 70000 brukere årlig vinterstid.

Klubbens andre målsetting ble oppnådd fra første stund. Kameratskap og et godt, sunt og trygt miljø har vært i høysetet i alle år. Disse egenskapene har nok vært drivkraften som har ført til mange enestående resultater gjennom tidene til tross for tidvis kummerlige og vanskelige forhold, og ikke minst at klubben klarte å opprettholde en god bredde med aktive løpere.
Helt fra begynnelsen av 1970-årene har klubben vært fremtredende på barne- og ungdomssiden både i bredde og topp. Klubbens aktive har erobret godt over 30 lands- og juniortitler, samt 16 titler i senior.
På det administrative planet har mange av klubbens ledere og trenere blitt rekruttert inn til oppgaver i forbundssammenheng.

Klubbens mest fremtredende løpere i dag er Henrik Christiansen, norsk juniormester all round i 2002 og allroundmester senior i 2004/05, NMallround sølv i 2006/07, 9.plass i EMallround 2006/07 og selvsagt med i Peter Müllers landslag, Tine Køpke, som tilhører sprinteliten i Norge og Ida Njåtun (16 år), norsk juniormester sprint i 2006/07, NMallround junior sølv i 2006/07, NMallround bronsje 2007/08. Ida deltar i Olympiatoppens kvinnesatsningsprosjekt for skøyter sammen med Maren Haugli.
Tre talentfulle løpere i fremgang som er en stor inspirasjonskilde for klubbens økende antall rekrutter, der mange allerede har vist lovende takter. Askers yngste vant i vinter 2006 Krystalcuppen i Jevnaker og i desember 2006 ASK-cup på Valle Hovin. Klubben har pr. 31.12.'07 over 200 registrerte medlemmer, hvorav mange lisensholdere.
Norway Supporter Team ga i 2007 Asker Skøyteklubb en hederlig omtale (og premie) for godt miljø.
Det er naturligvis mest aktivitet i klubben i issesongen, men klubbens program og tilbud tar hensyn til at hurtigløp på et noe høyere nivå har blitt en helårsidrett.

Klubben har all grunn til å se lyst på fremtiden.

Arnfinn Marsteinstredet - januar 2008

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media