Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Historikk

Risengabanen ble tatt i bruk i 1990 etter en omfattende dugnad av Asker Skøyteklubbens medlemmer høgget ned en skogholt der hvor banen ligger i dag.
Prosjektering ble utført av Asker Kommune i samarbeid med Arne Olav Lund maskinentreprenør.
I 1993 var Risenga arena for NM Enkeltdistanser 94.

Etter noen dårlige vintere besluttet Asker Kommune å godkjenne klubbens forslag å bygge kunstisbane på Risenga. Prosjektet er utført med støtte av Norsk Tippemidler og prosjektert av Norconsult i samarbeid med Teknotherm. Vår og sommer er flere tusen dugnadstimer brukt for gjennomføring av prosjektet.

Risenga kunstisbane ble åpnet for publikum 15 november 2000.

Store mesterskap som NM Sprint senior 2002, NM Sprint junior 2004, NM Sprint 2006 - i tillegg til flere andre stevner som Norges Cup og den årlige tradisjonsrike nasjonalt gutte/jenteløp Risengaløp- er avviklet på Asker Skøyteklubbs hjemmebane.


Ved nybygg av svømmehallen på Risenga i 2006 er det forberedt for energi-sambruk mellom isbane og svømmehallen. Varme som frikommer ved nedfrysing av banen brukes til oppvarming av svømmehallen. Forhåpentlig fører dette til lengre sesongåpning av skøytebanen de kommende årene.

Banen driftes av Asker Kommunens dyktige banemannskap og er åpen for all publikum, alle dager i uka fra 10 - 22.30 i issesongen.
På treningsdager leier Asker Skøyteklubb banen fra kommune. Det er imidlertid tilrettelagt for at publikum kan benytte seg av indre banen under hurtigløpstrening (adkomst via bro over hurtigløpsbane!). Puck og kølle skal da ikke brukes!
Parkering ved Asker Hallen (Bragesvei adkomst fra Bleikerveien). Innkjøring av stikkvei mot skøytebanen er forbudt (bom) - men innenfor bom er det HC-parkering.


Fra 2010 ivrer mange å få grusbanen asfaltert. Skøyteklubben er forslagsstiller, og har som visjon at asfaltbanen sommerstid blir en tilsvarende myldreplass for all slags rullende aktiviteter som den er vinterstid for isaktivitet. Saken er behandlet positivt i kommunens organer/komiteer, men først må erstatningsbaner for grusbanen som brukes for fotball men som trenger en del vedlikehold defineres.

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media