Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Treningsgrupper

Følgende informasjon gjelder for 2012/2013.

Vi har 4 treningsgrupper for barn/ungdom. I tillegg til dette har vi mange voksne som trener/mosjonerer skøyter om vinter. Spesielt torsdager er det aktivt skøytemiljø med løpere i alle aldre og på alle nivå (det vil også være kurs til foreldre for å gå på skøyter!) - her er det både skøytetrening og skøytelek.
Tirsdager er det mer fokus på skøyteløpere som trener aktivt.

Vi ønsker å gi et passende tilbud til alle på sitt nivå og i forhold til løpernes ambisjoner. Det er lov å satse og trene mye, men alle velger selv sitt nivå. Det viktigste er at skøyter er en gøyalt aktivitet og gir mosjon. For ungdom 13-19 år er det ekstra fokus på det sosiale miljøet i tillegg til trening på hver sitt nivå og interesse.

Alle treningsgrupper starter med felles oppvarming kl.17.45. Her gir trenere felles beskjeder. kl.18 skal alle være på isen. Trenere samler sine grupper (se nedenfor) for felles beskjeder. Selvsagt vil det være individuell oppfølging i den grad dette er mulig og naturlig i ft dagens treningsopplegg/program.

Gruppe 0: Voksne - nybegynnere
Denne gruppa har trening hver tirsdag, kl 18.30 -19.15. Her er det mulighet til å lære seg å gå på skøyter - basis teknikkferdigheter. Les invitasjon
Trener - Gisle Elvebakken.

Gruppe 4: Nybegynnere fra 7 - 9 år
Denne gruppa har trening hver torsdag, kl 18.15 -19.00. Her er det mye lek på indre bane, med fokus på ferdigheter du trenger for å gå lengdeløp. Til disse løperne blir det tilrigget en 200 m.-bane på innside av hurtigløpsbanene.
I høst samles nybegynnere for barmarkstrening hvor de ble litt kjent. De siste årene er det ca. 20 barn (g/j) som deltar i denne gruppen.
Barna kan -hvis de har lyst- i løpet av sesongen delta på noen klubbløp og klubbmesterskap (flere løp er selvsagt OK dersom de har lyst!)
Les invitasjon
Trener Karen Kremer

Gruppe 3: Løpere fra 8 - 12 år. Disse løpere får et mer komplett tilbud hvis de ønsker det, og er klar for det.
Denne gruppa har trening hver tirsdag og torsdag på is, kl 18.15 - ca. 19.00. Løpere får trening på is i Holmenhallen fra skolestart (på tirsdager), og gleder seg til isen kommer på Risenga. Denne gruppe har pt ca. 15 barn (gutter og jenter) som møter jevnlig og viser stor iver. Fokus legges på noe mer skøytespesifikk trening etter lek. Disse løperne har langbane (400 m bane) som sin primære treningsarena.
Løperne i denne gruppe deltar på noen løp i nærområde (f.eks. Drammen, Jevnaker, Båstad eller Oslo). For påmelding: se 'meny - terminliste'.
Trenere - Torstein Børresen og Siri Moseng Reiersen

I løpet av sesongen blir nivå i gruppe 3 og 4 vurdert, slik at alle får være med der det passer best. Dette skjer på en naturlig måte avhengig hvor barna har lyst til å være med (enkelte liker mer å leke på isen, andre liker mer å teste og utvikle seg selv i forhold til teknikk og fart).

Gruppe 2: Løpere fra 13 - junior B.
Denne gruppa får treningsprogram gjennom før- og skøytesesongen, og har istrening hver tirsdag og torsdag, kl 18 på is - ca. 19.15. De fleste har vært på sommer- og/eller høstsamling. Også denne gruppe har pt ca. 15 barn (gutter og jenter) som møter jevnlig og viser stor iver. Fokus legges på skøytespesifikk trening og mer utholdenhet. Disse løperne har ytre bane (400 m bane) som sin primære treningsarena.
Løperne i denne gruppe deltar på løp på Østlandet / regionen, og de eldste på LM etter kvalifisering. For påmelding: se 'meny - påmelding'.
Trenere Marius Berg og Martin Pedersen

Gruppe 1: Senior- og eldste juniorløpere, samt satsingsgruppe
Denne gruppa har i vintersesong trening hver tirsdag og torsdag, kl 18 -19.30. Også en del lørdager når det ikke er løp. Gruppa trener 3-6 ganger i uke fra og med påske. Deltar på flere samlinger både vår, sommer og høst og deltar på regionsamlinger. Gruppen får ukentlig treningsplan (som også ligger på nettet). I denne gruppen er det 10 ungdommer, hvorav 2 jenter. Noen ungdommer er også tatt ut på forbundslaget og regionslaget. For yngre løpere skal treningsmengde og intensitet tilpasses i samråd med trenere.
Trener (hovedtrener): Ståle Njåtun.

Klubbens eliteløpere har eget treningsopplegg fra Forbundet, men trener gjerne når de er hjemme mellom løp og samlinger på deres egen bane i Asker.

møt opp i tide til istrening: kl.18.15 på is, slik at du er der når trenere gir felles beskjed!

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media