Asker stiller med et sterkt lag på Landsmesterskap - 13 medaljer!

Asker-løpere gjør sine saker bra på årets Landsmesterskap på Marienlyst i Drammen.

I 13-års klasse stilte Seb, Ingvild og Linnea, i 14-års klasse stilte Hanna og Oda, og i 15-årsklasse Hedvig, Tim og Marte.

Landsmesterskapet er enkeltdistanser mesterskap i de aldersbestemte klassene. Mesterskapet gikk for første gang over 3 dager, og inkluderte nå fellesstart. Marte og Hedvig gikk i alt 6 distanser, Ingvild og Linnea gikk 5 distanser, Hanna, Oda og Tim 4 distanser, og Seb gikk 3 distanser.

Løpere satt mange uteperser.

I jenter 15 år tok Askers jentene store slem: Marte fikk 5 gull etter storseiere på individuelle distansene 1000m, 1500m og 3000m, og på fellesstart (etter en nervepirrende sluttspurt mot Lise Høland fra StavangerSandnes sk)

og lagtempo (sammen med Hedvig og Julie fra Aktiv sk). Hedvig stod på pallen på alle 6 distanser hun stilte (På 500m fikk hun bronse etter et sterkt løp kun 1/100s foran Marte som fikk 4.plass med kun 1/100s margin). Videre hadde Hedvig sølv på både 3000m og 1500m, og bronse på 1000m og fellesstart, hvor hun falt i siste sving i tøff duell med de andre løpere.

I gutter G15 ble det 500m, 1000m, 1500m og 3000m for Tim.

Seb vokste seg inn i sitt første Mesterskap og gikk i klasse gutter 13 år opp plasseringer fra 12.plass på500m, 11.plass på 1500m til 10.plass i 1000m.

I jenter 13 år deltok Linnea og Ingvild på 500m, 1000m og 1500m. Det var gøy på fellesstart hvor Ingvild lenge dro feltet, og Linnea kom sterkere til slutten og fikk en 3.plass og bronse. Ingvild fikk fin 4.plass med sitt rene klubblag sammen med Hanna og Oda, mens Linnea stilte i et skikkelig kretslag med Matilde fra OSK og Johanne fra Aktiv sk.

I år var det Hanna som tok de lengre stråer i Jenter 14-år hvor marginene var småe. Det ble bronse for Hanna på 500m, hvor igjen en klubbkamerat (Oda) ble slått med 1/100s. Oda åpnet raskt på 1500m men fikk det tungt i siste svingen, mens Hanna stod ut hele løpet og fikk sølv. På 1000m havnet både Hanna og Oda akkurat ved siden av pallen med hundredelene på feil side.

Oppsummerende et meget vellykket Mesterskap for laget med sine fornøyde trenere Marius og Martin.

For resultater se her.
For passeringstider og rundetider se: her.

Stolte medaljevinnere: Marte - 5 gull, Hedvig - 1 gull, 2 sølv og 3 bronse, Hanna - 1 sølv og 1 bronse og Linnea - 1 bronse!

Sist oppdatert 16.02.2017, kl. 22:45