NM allround jr i Stavanger: Asker løpere gjør sine saker bra! 5 jenter fra Asker ved de første 13

I Sørmarka-arena gjennomføres årets NorgesMesterskap allround for juniorer.

Jonas åpnet mesterskapet med pers på 500m (37,54). Det ble en fin 3.plass på distanse. Pers ble det også for Hedvig og Hanna. Også Emma og Oda gikk fine gode løp, mens Marte som hadde full klaff i forrige helg dessverre falt like før mål.

På 1500m viste Asker-jentene styrke: Hanna igjen et jafs fra persen med 4s: til 2.22.49. Også Emma perset til 2.22.46. Også Oda lå an til en kjempetid men ble dessverre hindret av parkamerat som falt underveis slik at Oda måtte bråbremse. Hun kom i mål på 2.25. Marte og Hedvig kom i mål rett bak pers på hhv 2.18.44 og 2.18.48, hhv 5. og 6.plass. Etter to distanser ligger Hedvig på en fin og spennende 3.plass.

På 3000m fikk Jonas som lenge har vært ut av form en opptur med 4.06.80 etter et fint jevnt løp, som lenge var ledende tid før de siste kanonløp ble gjennomført. Det ble 7.plass på Jonas.

Søndagens løp hadde igjen mange høydepunkter. På 1000m perset Oda, Hanna, Hedvig og Marte. Emma's tid var rett bak pers. Marte kom på pallen, mens Hedvig forsvarte sin 3.plass sammenlagt.

Jonas beviste på 1500m definitiv at han er tilbake i bedre form, og fikk med 1.54.55 både pers og 5.plass.

Så kom avsluttende distanse som ble uhyre spennende. Oda, Emma og Hanna fikk fine perser i de første parene. Marte gikk et sterkt løp på hennes 3000m, og med ny pers på 4.50.23 ledet hun distansen. I paret etter førte Hedvig opp spenningen i direkte duell mot Fana's Viktoria Sætersdal som lå på sølvplassen foran Hedvig etter 3distanser med en fattige 0,1sek. Til tross for at Viktoria ledet hele løpet klarte Hedvig å mobilisere en meget sterk siste runde og slo Viktoria på oppløpsside med ny pers på 4.54.27. Men i denne thrilleren kom hun akkurat 0,04 poeng til kort for å passere Viktoria i sammendraget som kom i mål på 4.54.92.
I siste par slo StavangerSandnes' Ingeborg Espeland (mot Mesteren Ragne Wiklund fra Aktiv sk) til med et kanonløp (4.46.27) og passerte dermed både Viktoria og Hedvig i sammendraget. Marte fikk således igjen pallplass på distansen, Hedvig ble nr.5, Hanna nr.9, Oda nr.13 og Emma nr.15.

Jonas gikk på hans avslutningsdistanse 5000m et fint, trygt og jevnt løp. Med 7.18.01 fikk han en 7.plass.

I sammendraget for Norges Mesterskapet jr allround ble Hedvig beste Asker-jente med en flott 4.plass kun 0,04 poeng fra bronse, fulgt av de øvrige Asker-jentene Marte nr.6, Emma nr.8, Hanna nr.10 og Oda nr.13 (igjen noen fattige hundredeler bak 12.plass). Trener Marius kunne være stolt av 5 Asker-jenter ved de første 13 plassene.
Jonas endte på en fin 5.plass, etter at han for første gang 'på lenge' kunne stille opp på 4 distanser i en sammenlagt konkurranse.