Vikingløpet i Tønsberg - Marte vinner klassen

Men med mange gode løp og prestasjoner gjorde Askerløpere som deltok på Vikingløpet sine saker bra.

På det som noen kalte 'karton-isen' i Anton Maier Arena perset Edvard på 3 av 4 distanser. Hedda koste seg på isen, selv om snøværet på søndag kom litt uventet.

Det ble også pers for Stine - på 1000m, som da stod på pallen og fikk medalje sammen med Nina i klasse jenter 11 år. Sammenlagt endte det på 3.plass for Nina og 6.plass for Stine. Aurora hadde fin driv på isen på hennes 500 og 1000 metere.

I klassen jenter 14 år ble det spennende til siste skjær: Oda fikk to fine 2.plasser på lørdagen, mens Hanna (som kun deltok på lørdag) nådde mest opp på 1000m med en fin 4.plass etter en 7.plass på 500m. Søndagen var dessverre litt tyngre for Oda, og det ble til slutt en 4.plass sammenlagt.

Da Vikingløpet for de eldste klasser fra 11 år er et uttaksløp for deltakelse på VikingRace i Nederland var det selvsagt også spenning knyttet til løpene i klassen jenter 15 år, hvor i år kun de beste jenter i klassen stilte. Marte og Hedvig åpnet fint med en 3.og 5.plass på 500m. Marte fulgte opp med å vinne 1000m, men stod fortsatt på 3.plass sammenlagt etter første dagen. Hedvig fikk en 6.plass kun 1,1 sek fra pallen.

På søndagen fulgte jentene opp med sterke 500m og fikk hhv 3.og 4.plass. På siste og avgjørende 1500m viste Asker-jentene sine stayer-evner: Marte -som gikk sitt løp alene- tok en suveren seier, fulgt opp av Hedvig på fin 2.plass (og sammenlagt 4.plass).

Sammenlagt rykket dermed Marte opp til en 1.plass og sikret seg med gullmedaljen den gjeve deltakerplassen i årets VikingRace. Hun er første Asker-løper etter Henrik Christiansen og Ida Njåtun som vinner sin klasse i uttaksløpet.

Nina og Stine fikk også invitasjon til å delta i Nederland, slik at det er 3 jenter fra klubben som reiser dit i mars.

For resultater se: her

Klubbpokalen gikk i år til Fana IL, med Asker på en fin 4.plass bak Nord-Odal IL og Aktiv sk.

Sist oppdatert 30.01.2017, kl. 09:29