Knalltider i sesongåpningen: 3 nye klubbrekorder

Etter en høst med gode treninger og flotte samlinger er sesongen startet for de eldste løpere (landslag, region Østviken inkl. hospitant-løpere).

Jon Petter tyvstartet i Odalsskøyta søndag 30.9 og hadde en god pers på 1000 m (1.24.5). En meget bra runde gjorde at han -til tross for en rotete start på 500 m- nesten tangerte hans pers.

I helgen er det Norges Cup i Vikingskipet. Her ble det lovet god is og gode tider. Og dette ble virkeliggjort, fordi nå har det virkelig braket løs: med imponerende perser fikk Mattis og Henrik H. meget gode plasseringer både på 500 m og 3000 m. Ida vant både 500 m og 1500 m junior suveren, selv om hun sliter littegran med ankelen. Med hennes tider på hhv 42.83 og 2.09.70 slo hun Hege Langlis 19 år gamle klubbrekorder som i 1988 ble satt i Karl Marx-stadt.
Og tilbake fra Calgary slo Tine alle på 500 m bortsett fra outsider og nestor Claudia Pechstein.
Henrik C. fikk en 12.plass på 500 m med 38.02 og en 5. plass på 3000 m med 3.55.44.

Festen fortsetter på søndag. Mattis så på hans 1500 m nesten bare 1-tallet og fikk en ny tid på 2.00.98! Dermed slo han også Henrik Christiansens klubbrekord som ble satt i Heerenveen i 1999.
Klassekamerat Henrik Hvesser fikk 2.03.76 på samme distanse. Igjen er dette en pers med flere sekunder på distanse.
Ida stod i dag over 3000 m for å spare ankelen til neste helgs NM enkeltdistanser.
Tine har igjen gått 500 og 1000 og fikk med en god 500 m og en bedre 1000 m en gårdsdagens gode plasseringer sammenlagt.