World Cup i Stavanger: Ida er med! Martinius på jrVM i Sofia! 17 løpere til Vikingløpet!

Det er god stemning i Sørmarka arena, hvor det for første gang i historie gjennomføres World Cup.

for resultatservice se her

for NSF-sidene se her

På 1000m ble det en 13.plass med 1.17.22. I intervju fortalte Ida at hun pga sykdom mangler noe fartstrening. Hun ser fremover til neste World Cup dagene.

På 1500m møter hun Marije Joling i par. Første indre. kl.15.45
Med litt mer energi i dag, men fortsatt ikke på topp ble det 1.58.11, en 11e plass.

På søndag står Ida på startliste for enda 1000m (sanke World Cup poeng ifm Finalen), og 3000m.

1.16.46 ga en 14.plass i World Cup - A-gruppen - på 1000m, og 4.12.21 ga igjen en 14.plass i World Cup - A-gruppen.

Selv om formen ikke var på topp, har Ida klart helgens oppgave: å beholde deltagerplass i A-gruppen på alle distanser til World Cup finale, og sikre VM allround plassen.

Oppsummeringer etter helgen var at Sørmarka bestod ilddåpen med glans. Løperne, ISU og NRK ønsker gjerne flere internasjonale løp her.
Les Aftenbladet: Alle vil tilbake her og Njåtun: Fått mye positiv ut av helgen

---------

Martinius har denne uke reist til jr VM i Sofia - Bulgaria. Han reiser sammen med det svenske laget.

I de innledende heat gikk det bra: pers på alle distanser - 500m + 1000m + 1500m. Men på 1000m ble det disk på grunn av 'hasardiøs' forbipassering. Bra med løpserfaring!

---------
I helgen er det også Vikingløp i Tønsberg. Dette er et spennende løp for de løpere fra 12 år som ønsker å kvalifisere seg til årets Viking Race i Nederland.

Asker stiller med 17 løpere og er blant de største klubbene.

Følg med på arrangørens nettside
her.

Det ble mange gode enkelt-prestasjoner. Det var bra is (men litt grus her og der...), og tildels sterk vind. Utover lørdagen løyet vinden noe.

Jonas og Emma var blant de beste i klassen og stod på pallen.

Hans Olav perset på alle distanser, og tok store jafs. Han kvalifiserte seg også til Landsmesterskap 2016 i Bergen.

På søndag var det flotte forhold: fint vær, god is, og spesielt midt på dagen lite vind.

Jonas fikk pers på 1000m: 1.15.78, kun noen tiendedeler fra vinnertiden til Allan Dahl Johansson, som også satte Vikingløp-rekord.

Linnea, Aurora, Reijer, Sigurd, Nina, Ingvild, Oda, Marte, Hedvig, Tim, Edvard, Hanna, Marlon og Simon stod samlet for mange gode løp.
Stevne var delt i yngste og eldste - og det ble veldig kort tid før og mellom distansene, så det ble ikke anledning til å samle hele laget denne gangen.

Jonas fikk sammenlagt 2.plass, og fikk med dette klubbens eneste billett til Viking Race i Nederland. Oda, Marte, Tim og Ingvild kjempet også for en slik plass. Nye muligheter neste år!