Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

NM enkel 16: Gull til Ida på 1500m og bronse til Anders på 10k. Klubbrekord for Jonas på 500m.

NSF har tatt ut Ida, Anders, Runar og Jonas til NM enkeltdistanser helgen 22-24 januar i Hamar.

Les hele uttaket: her.

Gratulerer!

Følg med på arrangørens sider.

For resultatservice se her.
For live-update se her.

gruppebilde på banketten: Øyvind

Jonas gjorde sine saker bra: 11.plass med ny klubbrekord på 38.07. Andre 500m var litt mindre full klaff: 38,46, 19.plass. Sammenlagt 16.plass.
Espen Aarnes Hvammen - Eidsvold TF - ble NorgesMester 500m 2016.
Se filmregistrering 500m fra Øyvind her

Ida må pga sykdom dessverre trekke seg for 3000m og 1000m. Hun håper at formen på søndag er bedre (1500m).

Da banketten ble kansellert hadde Asker-løpere (med Tynset) en egen høytidelig bankett på Viktoriahaven.

1500m ble tung for Jonas, som har vært småsjuk i uka som var. Han må derfor dessverre trekke seg på søndagens 1000m.
Runar gikk en flott 1500m: 1.51.89, like bak persen, på denne noe tunge isen. Det ble en fin 9.plass.

På 5000m gikk både Anders og Runar fint og jevnt. Med hhv 6.54.63 og 6.56.31 fikk gutta en 9. og 10.plass, og kvalifiserte seg til søndagens 10.000m.

Søndag startet med kvinner 1500m. Ida ville i allefall gå 1løp i helgen. Hun slet seg gjennom løpet, og vant så vidt. Det var åpenbart tungt: 2.01.56. Norgesmester 1500m NMenkel 2016.

Runar fulgte opp med en sterk 1000m: 1.13.34, like bak hans pers som var satt under gode forhold på NC2 i Stavanger. Det ble 13.plass.

Anders og Runar gikk begge fine og meget jevne løp på 10.000m. Etter 25 runder stod klokka på 14.24.86. Med dette la han press på Anders som kom i paret etter. Han kjempet en real kamp mot Tormod Haugen fra Sandefjord, men tok halvveis løpet avstand etter to innersvinger. Anders trakk det lengste strået og med 14.11.58 ble det faktisk bronse medalje på distanse: hans første mesterskapsmedalje.

For alle resultater se her.
For protokoll med alle par og rundetider se her.

Se Budstikka her (Ida) og her (Anders)

--------------
Einar er i Sochi for EM shorttrack. Dessverre ble han matforgiftet dagen før løp, og gikk seg helt tom på de innledende heat på fredag. Håper han kommer seg litt.

Både lørdagen og søndagen ble dessverre preget av fredagens helsetilstand. Uten kvalifiseringsløp kommer man ikke videre.

Einar reiser nå videre til to helger med World Cup i Dresden (D) og Dordrecht (NL), hvor han kan ta oppgjør med EM-dramaet.

En gjeng med Asker-løpere har reist til Kongsberg for å gå skøyteløp på naturis. På søndag er det løp i Drammen på Marienlyst. Her er det individuelle distanser, men også teamsprint.

Ingvild, Oda, Aurora, Linnea, Nina, Simon, Sigurd og Edvard gikk fine løp på Kongsberg. Hedvig måtte dessverre trekke seg. Ingvild vant hennes klasse - j12år. Mange løpere fikk uteperser.

Asker var største klubb etter arrangørklubbene Kongsberg.

For resultater se her.

Asker stilte også mannsterk på Marienlyst-løpet.

Pippa, Reijer, Eimar, Herman, Sigurd, Stine, Nina, Linneas, Aurora, Simon, Oda og Ingvild stilte til start.

Linnea vant hennes klasse j12år denne gangen.

Det var gøy med teamsprint: det yngste Asker-laget vant, og ved juniorer ble det fin 3.plass.

Sist oppdatert 23.01.2016, kl. 17:08

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker