World Cup Heerenveen, Norges Cup Hamar og KrystalCup Jevnaker

Askerløpere deltar på stevner rundt om i Europa.

I Heerenveen i Thialf er Ida en av de mest prominente deltakere i et stort norsk lag.

Laget tester ny isflate i Thialf, hallen er nylig åpnet midlertidig: gjenstående ombyggingsarbeider gjennomføres kommende sommer.

Følg med her: arrangørens nettside.

Følg med her: ISU-skating channel.

På fredag fikk Ida en fin 3.plass på 3000m med 4.11.27. Hun stilte i B-gruppe denne gangen (fordi hun manglet noe poeng siden hun var syk i Salt Lake City). I A-gruppen hadde dette gitt en 10.plass.

Ida stilte også på Team Sprint sammen med Hege Bøkko og Martine Ripsrud: flott å benytte anledning til å få erfaring med nye øvelser. Dessverre falt Hege etter 40m, så det ble ikke så mye ut av dette denne gangen.

På lørdag går Ida 1000m i A-gruppen, og på søndag 1500m i A-gruppen.

Igjen leverte Ida en god 1000m, med rå veksling fra indre, og med 2 meget sterke siste runder. 1.16.36 ble en 8.plass, kun 27/100s fra 4.plass. Mange flere gode prestasjoner fra norske løpere, selv om også her og der noen hundredeler som manglet.

Også 1500m var et bra løp med en offensiv start, men Ida hadde nok kanskje håpet å vise 'det lille ekstra' i avslutningen. 1.57.34 (hun har aldri gått fortere før i Thialf) ga henne en 6.plass, og etter 4 World Cup stevner ligger Ida trygg på en 5.plass sammenlagt.