EM shorttrack med Einar - NM sprint med Henrik Runar Jonas og Vebjørn - Vingerløpet for juniorer

Kommende helg representere Einar Norge på EuropaMesterskap i Dordrecht. Mesterskapet er i en flerisidrettshall med hockey/kunstløp/shorttrackbane, og med en øvre ring på 250m lengdeløpsbane over og rundt tribuneplassene.

Einar har reist ditt sist tirsdag, og melder :

Har vært i Dordrecht noen dager og forberedt meg til EM. Ting fungerer bra og jeg gleder meg. Fikk trene med russerne på onsdag med Viktor An i spissen, utrolig gøy og lærerikt. Imorgen braker det løs med innledende runder på både 1500, 500 og 1000. Som min egen lagleder har jeg fått prøve meg på noen nye utfordringer, men nå er alt klart og jeg har full oversikt!

Skulle hilse fra Rianne de Vries, nå løper for Nederland sitt stafettlag. Tidligere skøyteinstruktør i Asker Skøyteklubb!

Sender bilder og oppdateringer etter løp.

Banen er rigget med masse lyskastere så det er duket for show i hallen. Etter litt for mye testing igår var isen litt myk idag etter all varmen. Håper og regner med at de får orden på det til imorgen!

Tror noen av løpene kan sees på eurovision-streaming
Mulig de bare viser semifinaler og finaler.
.

Lykke til, Einar!

På 1500m fikk Einar pers med 4sek, og en foreløpig 23.plass. På lørdag er det flere heat om de plassene utenfor finale.
På 500m ble det pers med ca 0,5s og foreløpig 31.plass.

resultater

På lørdagen ble det både heats med 1500m, og 500m (med fall). Sammenlagt ble det hhv 36. og 35. plass på disse distansene.

På 1000m kom Einar i samme heat med NL Sjinkie Knegt som er en av de største favoritene. I morgen - søndag avsluttes Mesterskapet med for Einars del ranking races for 1000m.
Da er det også 3000m og 5000m relay for de nasjoner som stiller med slike lag.

---------------------

Nesten hjemme - i Drammen - er det NorgesMesterskap sprint.

Runar og Henrik stiller i seniorklassen, mens Vebjørn og Jonas er blant juniorene.

Følg med arrangørens nettsider

live resultater

Heia Asker!

På første 500m fikk Vebjørn en 15.plass, og Jonas ble nr.7! I seniorklassen fikk Henrik 15. og Runar 16.plass. De gikk i samme paret.
Isen er noe treg pga været.
På 1000m fikk Vebjørn en 21.plass - sammenlagt 20.plass. Jonas fikk en 11.plass, men det var så tett blant løpere at han beholder sin 7.plass sammenlagt før dag 2. Henrik F Rukke fra Hol leder etter første 2 distanser.
Nå starter seniorer.
I seniorklassen kom Henrik i mål på en 12.plass, og er nå nr 14 sammenlagt. Runar fikk en 9.plass - 12.sammenlagt.
Håvard Lorentzen fra Fana leder etter første dag.

På dag 2 stabiliserte Vebjørn seg på 15.plass, og Jonas på 7.plass, etter en 8.plass på 500m. Det blir spennende om han klarer å beholde plassen etter afsluttende 1000m, da gode konkurrenter puster ham i nakken.
Ved seniorer må Henrik gjøre jobben, fordi Runar dessverre måtte trekke seg pga sykdom.

Siste distanse ble tungt for Vebjørn - som satset med en rask åpning. Jonas fikk bedre klaff på sin avsluttende 1000m, og holdt konkurrenten Rye fra Stavanger i direkte duell fra ytre godt bak seg. Han fikk nå en 7.plass, og endte på flott 7.plass sammenlagt i sitt første NorgesMesterskap.

Og Henrik gjør jobben: han gikk en fin 1000m og får mye bedre resultat i dag enn i går sammenlignet med de andre deltakere.
Han fikk 9.plass på distanse og rykket opp til en 11.plass sammenlagt.

For resultater se sluttresultater NM sprint 2015
---------------------------

Simon, Martinius, Hedvig, Marte, Oda, Aurora, Linnea, Ingvild, Stine, Nina og Hedda reiste i helgen til Kongsvinger for å delta på årets Vinger-løp på naturisbane. Det litt snøvær og litt vind, men det var god stemning på banen. Martinius og Marte ble nr2 i sine klasser hhv JunB og JunC.