World Cup - Heerenveen - Ida lavlandsrekorder! Odalsskøyta - 14 deltakere fra Asker. Maierløpet.

Ida er på plass i Heerenveen.

Fredag starter hun allerede med 3000m. På grunn av at hun måtte stå over forrige helg, må hun nå starte i B-gruppen. Hun starter i nest siste par - ca kl.14.50.

Se her world cup streaming
Se her ISUs world cup result-sidene

På 3000m ble det første plass, og toppen av pallen, for Ida. Dermed sikret hun seg plass i A-gruppa (hvor hun jo hører hjemme) for neste World Cup som er i Hamar i slutten av januar.

På lørdagen fikk Ida en 9.plass med 1.16.77 på 1000m i A-gruppa. Tijden er ikke bare sesongbeste, men også beste Europa-tid for henne! Iflg.nettside 15.46.6 er tiden faktisk norsk lavlandsrekord!
Lover godt for imorgen.

Søndag starter Ida i nest siste par på 1500m.

Det ble 1.57.40 på 1500m. Enda en norsk lavlands-rekord for Ida! Godt for en 7.plass i den sterke internasjonale konkurranse.

Les NSF-rapport

---------------------

Askers yngre løpere tom juniorer dro lørdag 13.12 til Hamar for Odalsskøyta i Vikingskipet.

Asker stilte igjen med et stort lag. Dagen fordelte seg med rekrutter og løpere til og med 12 år på formiddagen (Halvor, Sigurd, Herman, Edvard, Marlon, Oda, Linnea og Ingvild), og løpere fra junior C og oppover på ettermiddagen (Vebjørn, Jonas, Emma, Simon, Marte og Hedvig). Karen var trener og sekundant for alle løpere.

Og løpere gjorde sine saker bra. Nesten alle kunne reise hjem med nye perser, til dels perser med flere sekunder (og senket milepeler)! Dette inkluderer løpere som ikke hadde hatt perser på lenge. Det var stas!

Jonas vant 500m i hans klasse på 39,06. Dermed fratok han Mattis Bergh fra en klubbrekord, gutter 15 år.

Simon senket sin 1500m tid til nesten under 2.20.

Milepeler på 500m: Oda, Linnea, Ingvild, Simon og Herman.

For resultater se her

Enkelte reiser også videre til Tønsberg for det tradisjonelle Maier-løpet.

Disse 'enkelte' var ikke mindre enn Pippa, Hedda, Sigurd, Reijer, Stine, Linnea, Ingvild, Oda og Marte. Det var som oftest litt mer guffent vær på skøytebane i Tønsberg: det regnet og blåste. Men forholdene var like for alle, fordi det ikke var mange deltakere pr klasse.
I de aldersbestemte klasser slo jentene fra Asker storeslem. Linnea vant 1000m, Ingvild vant 500m og sammenlagt i jenter 11år. De fikk stå på pallen og fikk medalje av selveste Fred Anton Maier. Oda vant begge løp i hennes klasse. Marte ble nr 3 med 50.18 på 500m. Med stor innsats jobbet hun seg fra start i ytre i vinden mot en suveren seier på 1500m (sammenlagt ble det sølv).

Sist oppdatert 12.12.2014, kl. 00:14