Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Norges Cup 1 i Hamar: klubbens eldste juniorer og seniorer samlet - flotte resultater

I Hamar stiller Asker med stor tropp. Ingen klubb stiller med flere løpere. Ida, Henrik, Einar, Anders, Runar, Vebjørn, Martinius og Jonas gleder seg til sesongens første Norges Cup, som da gjennomføres før det er is på Risenga. Heldigvis har løpere trent andre steder Europa rundt, fordi stevnet også er et kvalufiseringsstevne.

Følg med her

Ida vant begge hennes distanser 500m og 1500m med fine løp, og relativ stor tidsavstand til øvrige løpere. Hennes 1500m tid på 1.59.36 var mer enn 1sek bedre enn på samme tid ifjor (og nå på mindre bra is). Også Runar (første års senior) gjennomførte sine 500m og 3000m med helt godkjente løp (flott 2.plass på 3000m). Det var tydelig at ingen løpere fikk noe gratis på denne tunge isen, som rimet fort etter vanningene.

Einar var mest fornøyd med sin 1000m, og gikk en grei 500m (4.plass). Martinius viser form, og slo til med både ny pers på 500m og på 3000m. Også Jonas viste gode takter, særlig på 3000m hvor han med 4.13.58 fikk en tid like bak Mattis' klubbrekord. Vebjørn var litt mer forsiktig på sine løp, og kom litt bak Jonas denne gangen. Henrik som studerer fullt gikk greie løp på 500m og 1000m, mens Anders som sliter litt med tunge og vonde bein hadde det tøft på hans 3000m.

På søndagen klarte Martinius det kunststykke igjen å perse på begge sine løp. På 500m kom han så vidt over 41, med 41.17, og på 1500m ble det pers med 3 sekunder til 2.15.60. Jonas klarte å komme under 2 minutter på 1500m etter et spennende løp med raske runder: 1.59.75. Nå puster han klubbrekordholder Mattis Bergh i nakken på tre distanser. Runar gikk solid 1500m med 1.53.81, mens Einar fikk en 7.plass med 1.52.51 (han gikk 3 sekunder fortere i Inzell for 2 uker siden). Henrik og Vebjørn fikk sesongbeste på sine løp, men ønsker nok som alle andre å gå litt fortere i løpet av sesongen.

Ida stod med en solid 1000m nok for dagens største bragd. Hun vant med 1.17.79 sin 3.strake denne helgen med stor margin, og prestasjonen var igjen av internasjonal klasse.

NRK bet seg merke i denne prestasjonen og lagde en reportasje. se her - filmopptak i Hamar: ved Øyvind

Sist oppdatert 25.10.2014, kl. 08:55

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker