Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Kortbane: scandinavian cup 1 i Malmø - 3 løpere fra Asker med!

Det har i klubbens jubileumshelg også vært Scandinavian Cup kortbaneløp i Malmö med stor norsk deltakelse og gode resultater for Asker Skøyteklubb.

Kortbaneløp har ingen dype røtter i norsk skøytesport, men er på verdensbasis mer utbredt enn lengdeløp. Løpene arrangeres innendørs på hockeybane, og karakteriseres av fellesstart med 4 til 6 løpere, knappe svinger og mange spennende forbipasseringer for å komme først i mål. Mange av de beste lengdeløperne i verden har bakgrunn fra kortbaneløp, eller kombinerer begge grenene.

Einar Agdestein (23), Martinius Elvebakken (16), Marlon Elvebakken (13) deltok i helgen på det første av tre nordiske stevner med deltakelse fra Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Konkurransen var tøff i klassen Senior/JuniorB og da spesielt fra Sverige som har flere utøvere som spesialiserer seg i kortbane. Det var lite å gjøre med Jacob Jansson og Fabrice Suh fra arrangørklubben Skrinnaren i Malmö som delte på å vinne samtlige distanser, men Einar Agdestein fikk 3 plass både på 1000 og 1500 meter og ble nummer 3 sammenlagt. Martinius Elvebakken fikk en flott 7.plass i sin første kortbanekonkurranse.

Det ble 2.plass på Marlon Elvebakken i juniorklassen, bare noen få poeng bak vinneren Nils Vähä-Vahe fra Finland. Dette var første store kortbanestevnet for Marlon, og motivasjonen er på topp foran neste Scandinavian Cup i Odense 8.-9.november.


For resultater se her

Sist oppdatert 24.09.2014, kl. 10:13

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media