Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Sommeris Hamar med Sommercamp og Sommerløpet - Ida i rute

Med sommervarmen i kroppen har løperne valgt veien til Hamar og Vikingskipet på jakt etter treningsis.

Einar trener med Norsk Skøyteakademiet.Ida trener med landslaget og ny forbundstrener Sondre Skarli. Skarli har også presentert forbundets treningsplaner og treningsopplegg i oppkjøring mot høstens konkurranser.

De store gutta Henrik, Runar, Vebjørn, Jonas og Martinius trener sammen med Ole fra Tynset og følges opp av trener Ståle. Løperne bor disse 16 dager som vanlig på Vikingskipet Motell.
I helgen samlet juniorer seg og trente sammen med trenere Siw og Torstein. Det er hyggelig å samle så mange, midt i sommeren. På gruppebildet over er det på skøyter Christine, Linnea, Ingvild, Oda, Marte, Stine, Siw, Tobias, Hedda, Nicolai, Tobias, Filip, Jakob, Hans Olav, Sigurd og Torstein. Heidi, Vebjørn, Jonas og Henrik stilte seg bak putene.

Siste uka deltar Tobias, Christine, Oda, Marte, Hanna, Emma, Tim, Filip, Marlon, Elias og Herman sammen med 40 andre skøyteløpere fra andre klubber på forbundets Skøytecamp.

Det var hyggelig og spennende å trene og være sammen med løpere fra andre klubber. På onsdag kom landslaget på besøk og spiste felles middag.

Se forbundets nettsideSommerisperiode avsluttes med sommerløpet på 16 og 17 august. For deltakerliste, tidsskjema og startliste se her

For rapport sommerløpet - se nedenfor.husk påmelding: kretssamling på Tryvann 24.8

og

Jubileumsfest 20.9 - se Facebook-link høyre

for invitasjon se her

På lørdagen stilte Asker med sin del av Norges nest største sommerskøytelag.

Hedda, Stine, Halvor, Marlon, Edvard, Tim, Marte, Oda, Hanna, Elias, Herman og Ida stilte i sine respektive klasser. Filip og Christine måtte dessverre trekke seg.

Det ble mange gode tider og prestasjoner. De fleste forbedret sine personlige rekorder, de øvrige viste at de etter god og intens trening med til dels nye teknikker og fokuspunkter fra trenere, får tider rett bak sine perser. Og med dette en fin utgangspunkt for trening videre opp mot vintersesongen.

Ida gikk testløp på lørdagen sammen med landslaget. Morsomt for alle andre å kunne se på de norske toppløpere. Ida viste gode takter: hennes løp og tider 40,44 og 4.12.46 for hhv 500m og 3000m viste at hun er i rute og holder internasjonalt nivå. Tidene var forbedring av fjorårets resultater, hvor de fleste landslagsløpere hadde svakere tider enn i fjor på denne tiden i sesongen.
Også Sverre Lunde Pedersen og Håvard Lorentzen viste seg frem på en positiv måte - prestasjonsmessig. 3000m til Sverre LP var med 3.45.00 like bak Bøkko's banerekord, noe som ble oppdaget etter at løpet var ferdig.

Søndag stilte Emma, Martinius, Jonas, Vebjørn, Runar og Henrik til start i sommerløpet.Det ble flere sterke resultater. Martinius og Jonas satte nye perser på begge sine distanser.
Martinius forbedret sin pers på 3000 m med 25 sekunder (!) og Jonas fikk solide 39,36 på 500 m. Samme pers som Ida har og bare 18 hundredeler bak klubbrekorden til Mattis Bergh.

Runar gikk en solid 3000 m på sterke 4.03,10.

Vebjørn gikk også sterke løp med 39,83 på 500 m, men fikk det litt tungt på 3000 m etter mye trening de siste to uker. Han ble også stukket av en veps i overarmen lørdag kveld og sa med et glimt i øyet at dette nok hadde satt ham betydelig tilbake under dagens løp!

Jonas sine resultater ga andreplass på 500 m og førsteplass på 1000 m i den sterke klassen gutter junior B.

Emma og Henrik har nok begge hatt mer fart i bena tidligere og kjente at mye trening siste uker ikke hadde gitt maks løpsform. Men mye god trening betyr at de kommer til å oppleve raske tider når sesongen kommer igang utpå høsten.

Stor takk må forøvrig rettes til Henrik som har fungert som leirsjef på gutterommet og satt “kidsa” i sving med matlaging og oppvask. Mer enn bare skøyter og treningsmetodikk som læres under to uker på Hamar om sommeren.

Stor takk også til alle som har fungert som ledere og trenere underveis på sommerisen.

For resultatservice se her
For resultater se her for lørdag og søndag

Sist oppdatert 13.08.2014, kl. 14:21

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media