Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Trondheim Open - Shorttrack stevne - Einar og Martinius vant flere distanser i sine klasser

Gisle, Einar, Anders, Martinius og Marlon deltar i helgen på Trondheim Open, som arrangeres av Trondheim Kortbane Klubb.

Sånn sett følger disse med en gang opp Jarle Pedersens anbefaling å gå mer kortbane (og fellesstart).
her

Det var spennende, utfordrende og morsomt å delta på kortbane. Einar gjorde sine saker bra - med taktisk prioritering nådde han til topps i sine heat, og i de avgjørende finaler, og tok dermed ikke bare seier men også Morten Staubo-pokalen hjem. Martinius trakk også det lengste strået i sine løp.

For resultater se: her

kort rapport fra Einar:

Kortbaneløp er en annen utfordring enn lengdeløp.
Normalt går vi 2 distanser per dag i lengdeløp, med god tid imellom. Nå i helgen gikk vi ca 5 distanser hver dag, med alt fra 20-60 minutters mellomrom. Dette fører til at man må holde seg i gang hele tiden.
Dette fører overraskende nok til at man nesten føler seg bedre og bedre utover dagen, fordi man er gjennomvarm og klar for nye konkurranser.

I kortbane er man enda mer avhengig av skarpe skøyter, noe som betyr at man må slipe skøytene ca 2 ganger om dagen.

Det ble mange spennende heat, med mange forbikjøringer. Når man går forbi noen får man et "kick" man ikke får på lengdeløp.

Konkurransen foregår med innledende heat, semifinaler og finaler. Alle får gå like mange løp, uansett nivå. Dette pga. A, - B, og C- finaler. I kortbane er det kun plassering som teller, ikke tider. En sammenlagtvinner kåres ut ifra totalt antall poeng fra de forskjellige distansene.

Vi avsluttet helgen med stafett, der lagene ble sammensatt så det skulle bli jevnt.

Tror dette ga mersmak for alle Askerløpere: vi hadde en flott helg i Trondheim. Trondheim Kortbaneklubb gjennomførte også et prikkfritt stevne (Anders ble dessverre ikke med på lagbildet).


Se videofilm fra Einars stafett på Youtube.


Sist oppdatert 04.04.2014, kl. 11:01

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media