Askerløpere i alle verdens arenaer: 6 stevner i skøytehaller og 1 utendørs i strålende vær

Helgen er i gang hvor Askerløpere konkurrerer i alle verdens arenaer:

World Cup Inzell: Ida skal gå 3000m på lørdag - i 6.par mot Iren Wüst.
For resultatservice WC se her

jr VM Bjugn: Runar stiller i det norske allroundlag

Veteran VM Stavanger: Pål og Erik deltar (Erik Gunnerød er klubbens eneste medlem som i alle klubbens 50 år har konkurrert for Asker skøyteklubb. Erik gikk nylig på 44.98 i 60-årsklasse i Inzell).
For resultatservice se her

Viking Race: Jonas og Oda er på plass i Thialf - Heerenveen

Alberta Open i Calgary: Einar, Henrik og Anders går sine første testløp før Oval finals

Norges Cup finale i Hamar: Vebjørn representerer klubben med Gard som lagleder og sekundant.
For stevneinfo se her

Siste Indre på Frogner: Asker stiller med desidert største lag - 25 av 98 deltakere er fra Asker.

Som det vises frem på bilde så ønsker Oda og Jonas alle (og selvsagt seg selv!) lykke til!!

-----------
Rapport Inzell:
Ida gikk et solid løp i World Cup i Inzell. Mens parkamerat og distansevinneren Iren Wüst raskt forsvant ut av starten, åpnet også Ida offensiv, og lå etter de første rundepasseringer på en klart nest beste tid. Hun stabiliserte sine runder på litt over 32-tallet, og gikk mot mål bare litt opp. Med 4.06.43 fikk hun en flott 6.plass. 'Et helstøpt løp' ble det konkludert av tv-kommentator Even Wetten. Hun slår dermed sterke løpere som Bachleda-Curus og ikke minst OL-medaljist tyske Claudia Pechstein. Avstand til vinnertiden fra Iren Wüst er nå mindre enn på OL i Sotsji (hvor Ida også fikk en flott 6.plass).

Nå blir det igjen noen treningsdager for å få god oppladning til sesongsavslutning med World Cup Finale og VM-allround i Heerenveen.

Rapport junior VM Bjugn:
Runar er allerede en uke i Bjugn. Der har juniorløpere fra hele verden samlet seg, og slik Nederlandske løpere rapporterer (se schaatsen.nl) har de det veldig bra. Vertskapet gjør alt de kan til å gjøre oppholdet til en stor opplevelse hvor hele lokalsamfunnet i Bjugn bidrar på positiv måte med forestillinger, festivitas, høytidelighet, og naturligvis: skøyteløp. Flere løpere har faktisk vært i Sotsji, og nå er de i Bjugn.
Runar har det veldig bra, og han var ganske fornøyd med sine løp i dag, som var bedre enn forrige helg (jrWC).
Det er meget høyt nivå i dette allround-VM, og etter 2 distanser (500m og 3000m) står Runar på 23.plass.

For klassement se her
For resultatservice jrVM14 se her

På lørdag starter Runar i indre bane på 1500m (som også er del av enkeltdistanse-VM-jr) mot kinesiske Chuang Zhang.

Runar gikk en fin 1500m, og kom i mål på 1.57.00, rett bak parkamerat Zhang (1.56.46) - 26.plass på distanse.

Sammenlagt etter 3 distanser rykker Runar nå opp til 19.plass, og er dermed beste nordmann.
For klassement etter 3 distanser se her

På 5000m hadde Runar en spennende konkurranse mot en russer. Russeren lå hele tiden litt før Runar ved passeringene, og 4 runder før mål så det ut at russeren skulle ta parseier, og kom foran Runar med nesten 2 sek. Da bestemte Runar at dette ikke skulle skje og presset rundetidene ned. Runar vant parløpet, og ble beste nordmann på 5000m, litt over 1 sek foran Magnus Myhren Kristensen fra Arendal.
Sammenlagt fikk Runar i det sterke feltet en 19.plass. Nederlandske Patrick Roest ble jr verdensmester allround.

I morgen, søndag, er det lagtempo, hvor Runar med det norske laget i kvalifiseringsrunde møter Italia.

For klassement allround etter 4 distanser se her.

Søndagens lagtempo gikk ikke helt som det skulle. Det ble en 11.plass, og ingen kamp om finaleplasser i lagtempo-cup.

Rapport Viking Race:
Oda og Jonas er på plass i Heerenveen og deltar i Vikingrace. Etter båttur til Kiel og buss til Heerenveen kom de til Thialf torsdag. Etter å ha testet isen reiste de til hver sin vertsfamilie.
Under dagens løp var Oda uheldig og falt på første 500 meter. Det var en lei start, men på andre 500 m gikk det mye bedre på tiden 51,22. Fallet på første preget nok andre distanse litt, men nå er er det glemt og hun er optimist før morgendagens to 500 metere. Litt debutantnerver er lett å få første gang med Norge på ryggen.
Jonas gikk to solide løp og fikk to nye personlige rekorder.
39,71 på 500m - første gang under 40,00. På 1000 m ble det 1.20,31 også det solid pers.
Plasseringene ble 12. og 13. plass og han er nummer 13 i sammendraget.
Den ene gutten Jonas bor hos (Tjerk de Boer) er veldig god i short-track, men denne helgen har han stilt opp i long-track i klassen til Jonas G14. Resultatet ble seier på begge distanser! 38,67 og 1.16,17.

I morgen går Oda 2 x 500 m, mens Jonas skal gå 500 og 1500 m.

Lørdagen hadde Oda bedre kontroll på nervene og gikk fine løp, rett bak persene. Også Jonas fikk med 39.83 på 500m en fin tid rett bak pers. Hans 1500m ble et kanonløp: i tøff konkurranse med sin parkamerat perset Jonas med mer enn 4 sekunder og fikk 2.02.70: ny klubbrekord! Sammenlagt ble det 11.plass.

For resultatservice Vikingrace se 11-13 år og 14-16 år
For rapport seher

Rapport Veteran VM:
Pål fikk en 6.plass på 500m, og en 8.plass på 3000m (4.32.14 - sesongbeste). På søndagen fulgte Pål opp med sesongbeste på 1500m: 2.10.84 (8.plass), og endte mesterskapet med en 6.plass på 5000m. Sammenlagt endte Pål på en fin 7.plass i klasse M55.
Også Erik fikk sesongbester på både 3000m og 1500m.

Rapport Calgary:
Litt stang inn denne helgen: Einar falt på 1500m, og fikk 37.27 på 500m som er litt bak lavlandspers. Også Henrik fikk tid litt bak sesongbeste: 37.92 på 500m. På 1500m fikk han imidlertid sesongbeste med 1.53.31, og en 2.plass. Anders som skulle gå 3000m, ble på vei til hallen akutt uvel, og måtte snu tilbake til hotellrommet.

Gutta kommer sterkere tilbake til kommende helg: Olympic Oval Finals 2014.

Rapport NC finale: [img right]
I Hamar gikk det litt opp og ned for Vebjørn. Sesongbeste på 1000m (1.19.13) var opptur, og fall på 500m var nedtur. Men det ble 2.plass på hans første 500m, og 3.plass både på 1000m og 1500m.

Rapport Siste Indre:
I strålende solvær har Asker-gjengen samlet seg i Frogner stadion. Solen som vi ikke har sett på snart 3 måneder skaper en super-stemning -selv om isen kanskje blir litt bløt.

Simon stod med første plass øverst på pallen (klasse junC). Martinius fikk en 2.plass i hans klasse junB, og Tim en 3.plass i klasse 12år. Filip fikk en pers på 1500m.

Sist oppdatert 07.03.2014, kl. 13:20