Avslutningsdistanse OL Sotsji: lagtempo. Norges Cup 9 i Hamar

På fredag og lørdag gjennomføres lagtempo-cup for både menn og kvinner.

Ida stiller i laget med Mari og Hege/Camilla, og får Polen som første motstander i kvartfinale.

Det blir spennende å følge med om Norges lag kommer forbi Polen, og fortsetter til semifinale!

Følg med på SOTSJI-sidene

Til tross for iherdig innsats holdt laget med Mari og Hege ikke inn, og ble slått ut av konkurransen om medaljer.

I avslutningskonkurranse slo laget med Ida, Hege og Camilla laget til Sør-Korea. På denne måten ble siste løp på OL i Sotsji vellykket.

-----------------------------------------------------

I Hamar stiller Einar, Anders, Runar, Pål og Jonas på Norges Cup 90.

Se deltakerliste: her

Følg med: her

Det var kaldt i hallen, og varm i isen: altså ikke optimale forhold.
Jonas som debuterte på Norges Cup, gikk en fin 500m, og fikk med 40,51 en tid noen hundre deler bak pers. Han fikk 1.22.74 på sin 1000m.
Også Runar gikk en flott 500m, og vant distanse med 38,25 (også denne 2/100 bak pers). Med 7.15.45 fikk han en 3.plass på 5000m.
Einar fikk i menn senior en 2.plass på 500 m med 37.92, men var uheldig å falle på 5000m. Han fullførte løpet sitt for å sikre deltakelse på siste distanse.
Anders gikk en meget rolig 500m for ikke å belaste lysken, som han strakk, og som han ikke skulle forsere ytterligere. På 5000m gikk han et fint jevnt løp, hvor han halvveis løpet fikk rundetider ned. Deretter ble han innhentet av Ole som gikk i andre par i samme kvartett, men dro senere fra ham igjen. Anders kom i mål på 6.53.77, men ble disket pga påstått pacing.
Pål satte 43.78 på klokka på 500m, og veteranen cruiset på 5000m inn til mål med tid 7.45.18.

I morgen 1500m og 10000m til alle løpere allround og 500m + 1000m for sprint-løpere.

På søndag gikk Jonas to fine løp. Dermed klarte han oppgaven for helgen. Tidene var i nærhet av hans pers, men med fortsatt litt sykdom i kroppen var det ikke tidene som var viktigst denne helgen.

Runar gikk en fin 1500m i den kalde hallen (under NMjr var det mye bedre forhold!): 1.55.91 ga første plass for juniorer i allround-klasse. Runar stod over den lengste distanse (10 km) for å spare seg litt til de kommende helgene, hvor han representerer Norge på jrWC og jrVM i Bjugn.
Einar var igjen uheldig å falle på oppløpsside, omtrent samme sted som dagen før. Nye skøytejern er tydeligvis ikke perfekte, og han valgte derfor å stå over siste distanse.

Pål endte som beste Asker-løper sammenlagt (13.plass av 30 deltakere i senior-klasse) etter sesongbeste på 1500m (2.10.97) og 10000m (16.24.41).

Anders benyttet 1500m igjen som generalprøve - denne gangen for 10000m.
Selve 10000m bestod han med glans: en kontrollert første 5 km på 7.22 kunne følges opp med en raskere siste 5 km på 7.05. han fikk en fin 3.plass med 14.27.07, en pers med mer enn 45 sek.
Se rapport over 10000m: Origo Skøyter 15.46.6