Ida i Sochi - 3000m på storskjerm i Kulturhuset - flott 6.plass etter et strålende løp

Ida har kommet frem i Sochi.

Første løp er kommende søndag - 3000m - med start kl.12.30.

Møt opp i Kulturhuset - kl.12.30 - 14.30 - og se konkurransen sammen med oss andre på storskjerm .

Ta gjerne med venner og bekjente.

Se flere minutters innslag om Ida og Risenga halvveis Distriktsnyhetene NRK1 - 05.02.2014

Se NSFs Sochi-sider her

Startlister er nå lagt ut. Ida møter i 11.par Olympisk Rekordholder Claudia Pechstein.

Se ISU - RESULTATservice her

For noteringsskjema se her

På Kulturhuset samlet flere enn 50 personer for å se på Ida, herunder klubbens æresmedlemmer Harald Nik.Johansen og Anne Marsteintrædet, Ida's bror Anders, idrettsrådet leder Sigurd Øvergaard, mange yngre løpere, og mange andre. Formannskapets medlem Kay Arne Sørensen, som i sin tid var med å planlegge Lillehammer'94, hadde for anledningen funnet frem attributer og utstyr. Det ble velkomsttale fra ordfører Lene Conradi, og leder, og hilsen til alle fra Ida. I tv2s-reklamepausene ble filmer fra klubbens aktiviteter fremvist: både på Risenga, og tur til VM2013. Under løpene supplerte Pål Agdestein, som selv er aktiv skøyteløper fra 1967, tv2s kommentatorene.

Ida startet som ventet ganske hardt (når man ikke satser så seiler man aldri opp...!). Selv om rundetidene halvveis løpet bikket over fra 31,8 til 32.5 ble det et strålende løp hvor hun holdt helt til mål.

For alle oss som hadde samlet i Kulturhuset ble dette kjempe spennende! Tiden 4.06.73 på den tunge Sotsji-isen var ved målgang 4.beste tid, noen få sekunder bak holder av den Olympisk rekorden Claudia Pechstein som i samme par fikk 4.05.26.

Av de 6 store 'kanonene' som startet i parene etter Ida, var det kun 2 løpere som gikk fortere: Tsjekkiske Martina Sablikova og vinneren Nederlandske Iren Wüst. Dermed ble det flott 6.plass (diplom!) til Ida - som heldigvis viste stigende form igjen etter nedturen under EM forrige måned. Dette gir trygghet og selvtillitt til de øvrige distanser senere i disse 2 ukene.

6.plass på OL er vel beste individuell plassering for en Asker-løper, og beste norske 3000m plassering siden Bjørg Eva Jensens gulløp i 1980 (og etter Lisbeth Korsmo i 1976, er dette beste norske prestasjon på denne distansen gjennom tidene).