Askerløpere på Løp i Inzell, Innsbruck og Tønsberg

I helgen stiller Einar til start på Challenger Cup i Inzell, Runar på World Cup jr i Innsbruck, og hele 20 løpere til og med juniorer på Vikingløpet i Tønsberg.

Løpene er spennende for alle deltakere!

---------------------------------------

Etter en uheldig reise hvor de norske løperne etter planen kom frem til Innsbruck kl.02.30, gikk Runar allikevel på lørdag et flott løp på 1000m, og ble beste nordmann med 1.15.99 (det er 5 nordmenn som deltok på distanse). Han ble nr.13 av 55 løpere.

På 3000m fikk han med 4.16.78 en fin 18.plass av 42 løpere. Vinnertiden ble 4.00.21 (ved kineser Yiming Liu).

Selv skriver han Jeg er fornøyd med dagen i går. 1000 meteren stemte bra, og tiden ble 1:15.99. Det er jeg veldig fornøyd med, da jeg ble beste nordmann på distansen. På 3000 var det blitt litt tyngre forhold, sola gjorde isen veldig myk. Men jeg fikk til jevne runder, og sluttiden ble 4:16.8, noe jeg syns var helt ok. Så som sagt, var det kjempefint vær, og jeg gleder meg til å gå 500m og 1500m i dag :)

På søndagen stilte Runar til start på 500m (39.81 - 36.plass av 59) og 1500m (1.58.61 - 20.plass av 58).

De norske løpere deltok ikke på fellesstart: de måtte rekke flyet hjem.....

for resultater se her.

Bedre forhold var det i Inzell i Max Aichel Arena hvor Einar stiller i Challenger Cup, samtidig som Sven Kramer og flere andre korifeer går testløp før OL.

Med 37.43 og 1.12.36 (5.plass) fikk han tider på nivå med hans europa-perser (på resultatliste står Einar på første plass foran Koen Verweij med en 'sterk' verdensrekord på 26.82).

Det må nevnes at Fredrik vd Horst som i forrige uke ble disket på 3000m, og som nylig er vraket fra OL-laget, igjen viste langdistanse-storform: med ny pers på 6.22.10, 2.plass og kun 9 sek bak Sven Kramer.

På dag 2 gikk Einar med 37.23 litt sterkere enn på lørdag.
1500m gikk etter sigende bra i 1000m, men ble ellers preget av stor feilskjær 500m før mål - 1.51.4.

'Alt i alt en inspirerende helg', sier Einar.

I Tønsberg var det varierte forhold med vindkast iht YR.no med inntil 10m/s. For løperne som ønsker å kvalifisere seg til Viking Race i Nederland er stillingen kanskje litt for spennende: etter 2 distanser står Oda på 3.plass (J11) - tett mellom 2.og 3.plass, Marte på 6.plass (J12) - tett mellom 3. og 6.plass, Jonas på 4.plass (G14) - tett mellom 2. og 5.plass, og Vebjørn på 4.plass (G15) - tett mellom 6. og 4.plass. Asker stilte igjen med et kjempestort lag - med 20 påmeldte løpere er vi største norske lag bak arrangør Tønsberg Turn.

for startlister se lørdag og søndag.

På dag to var det litt mindre vindkast, og etter hvert lett snøvær. Karen og Øyvind har måkt banen så å si hele ettermiddagen.
Oda klarte å beholde 3.plassen, og kvalifiserte seg til Vikingrace i Heerenveen 16&17.mars. Jonas klarte faktisk å gå seg opp til en 3.plass etter sterk løp på 500m og på 1500m. Også han reiser til Thialf! Gratulerer!
For Marte og Vebjørn var konkurransen i klassen denne gangen for stor.

Til tross for dette hadde Asker-løpere fine dager i Tønsberg, og stevne hadde god flyt.
Det var også stas for mange i akebakken!

Sist oppdatert 24.01.2014, kl. 23:47