NM Sprint i Gol: Runar, Henrik, Vebjørn og Jonas er med! Hamarlekene: 19 løpere fra Asker

For Vebjørn og Jonas er det første gang de deltar på et NM. Det blir en ny erfaring. Begge gutter stiller i junior-klasse. Også Runar stiller, i best seeded gruppe. Henrik stiller i senior-klasse, og skal blant annet gå i parløp på 1000m mot tidligere Mester Espen Aarnes Hvammen.

Følg med her

På første 500m fikk Runar en fin 4.plass, noen hundredeler fra pallen! Bra start på helgen. Vebjørn fikk en 17.plass, og Jonas en 21.plass.
Henrik gikk 39.30 på naturisen og fikk dermed beste tid av Askers deltakere på distansen.
Favoritten for NM junior Jørgen Sæves fra Aktiv sk ble disket pga feilstart. Det meldes forøvrig om tunge forhold med småregn på naturisen.

På 2.distanse fikk Runar en fin 5.plass, og står nr.4 sammenlagt etter 2 distanser. Vebjørn og Jonas fikk hhv 21. og 24.plass.
Henrik fikk 13.plass på sin 1000m i klasse senior, og ligger på sammenlagt 13.plass.

Startlister for 500m dag 2 er nå publisert.

På dag 2 gikk Runar en grei løp og fikk med 39.33 en 7.plass. Vebjørn hadde noen feilskjær og kom i mål rett bak Jonas. Henrik var så uheldig å falle på vekslingsside.

I

På siste distanse satset Runar bra og fikk på 1000m en flott 3.plass. Sammenlagt ble det 4.plass for Runar.
Første gangsdeltakere Vebjørn og Jonas gjorde sine saker bra og ble hhv nr.16 og nr.19. Sander Søndrål fra Aktiv sk ble Norgesmester sprint jr.

Henrik fikk 14.plass på sin andre 1000m og fikk 18.plass sammenlagt. Håvard Holmenfjord Lorentzen fra Fana IL ble Norgesmester sprint sr. Norgesmestere ved kvinner ble hhv Martine Ripsrud fra Stange Spk (junior) og Hege Bøkko fra Hol IL (senior).

Se her resultater junior og senior.

----------------------

I samme helg stiller Asker med et stort lag på Hamarlekene.

Med over 315 deltakere er det hektisk i den olympiske skøytehallen. Men det hersker god stemning blant løpere og publikum, blant annet fordi det settes mange perser, og fordi flere milepeler ble nådd. En måned før Landsmesterskap er det for løperne fra 12 år - 16 år viktig å sette gode tider.
Ekstra stas ble det at Ida med landslaget trener i hallen for å finpusse formen og ferdigheter til EM kommende uke.

I pausen mellom treningsøktene stilte Ida for bilde sammen med klubbens 19 deltakere: rekrutter Stine, Jakob, Sigurd, Pippa, Reijer og Tobias, 10-åringer Ingvild, Linnea og Taeke, 11-åringer Oda og Marlon, 12-åringer Marte, Hedvig og Tim, og juniorer Jesper, Simon, Emma, Hans-Olav og Martinius.

Helgens høydepunkt for klassene 11 og 12 år var vel 1500m, det var første løp på denne distansen. Denne distansen viste seg ikke å være så lang (og slitsomt) som kanskje fryktet. Det lønner seg å trene!

Beste personlige prestasjoner stod jentene Hedvig (12) og Marte (12) for som begge satte personlige rekorder på samtlige 4 distanser denne helgen. Marte fikk sammenlagt en fin 5.plass (hårfint bak 4.plassen). Med 2.35.45 på 1500m fikk Marte en 4.plass på distansen.