Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Skøytesportensdag på Risenga - stor og fengende engasjement

Søndag 1 desember ble Skøytesportens dag gjennomført - 2 uker forsinket i forbindelse med sen islegging på Risenga.

Det var strålende vær med store vindkast. Våre nederlandske instruktører hadde satt ut en løype som symboliserte Elfstedentocht, komplett med et parti hvor skøyteløpere måtte gå over matter pga tvilsom is. Det var også satt opp 'lave broer'. Dette skapte stor engasjement, og i kort tid var alle tilstedeværende på banen - ishockeyspillere og barnefamilier samlet på klubbhus-siden ved banen.
Etter 11 runder var det premie til deltakerne.Instruktørene viste frem sving og lengdeløpsteknikk, og det var flere store og små som lånte lengdeløpskøyter for å teste.
Senere på dagen stilte flere av klubbens yngre løpere som oppvisningspar, og gikk 500m på nypreparert is. Dermed fikk publikum også oppleve sikkerhetsrutiner som skal ivaretas under ispreparering, og betydning av nypreparert is.

Publikum stilte gjerne til start for fellesstart, oppvarming til deres Bøkko-løp. Denne ble gjentatt flere ganger.Dagen ble avsluttet med 100metere med individuell tidtaking. Deltakere fikk sin tid utdelt på en lapp med info om klubben, Bøkkoløp og skøytesporten.

Takk for alle som bidro til en vellykket dag på Risenga!


Sist oppdatert 04.12.2013, kl. 17:29

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media