World Cup - Calgary - Ida ny norsk rekord på 1500m! også ny norsk rekord på lagtempo!

I helgen (fredag tom søndag) starter sesongens WorldCup-sirkus. Ida står oppført som kandidat på alle distanser på den raske isen:
3000m på fredag, 1500m og 500m på lørdag, og lagtempo og 1000m på søndag.

Se resultatservice: her
Se forbundets WC-sidene Se resultatservice: her

Ida startet world cup stevnet med ny personlig rekord på 3000m. Hun turte å starte med en tøff åpning og første runde på 30.5. Deretter gikk det fra 31.5 sakte jevnt opp til siste runde på 33.2. 4.04.67 er ny pers og ny klubbrekord med nesten 2 sek (forrige pers var fra 2011). Det ble en fin 7.plass - 5 sek bak første plassen som gikk til Claudia Pechstein.

1500m: NY NORSK REKORD
På lørdagens 1500m klarte Ida å senke hennes personlige rekord med mer enn 1sek. Men en meget god siste runde kom hun i mål på sterke 1.55.17, og fikk med dette en 6.plass, kun 0,7 sek bak pallen. Hennes tid er solid forbedring av Maren Hauglis snart 8 år gamle norske rekorden som var på 1.55.99.
Ingen Asker-løper har i klubbens snart 50-årige historie noen sinne satt en individuell norsk rekord!
oversikt milepeler/klubbmeritter

På søndag er det lagtempo og deretter 1000m for Ida.

På søndagens lagtempo tok Ida midtveis løpet initiativet og økte farten i det norske laget. Dermed tok de faktisk kraftig inn på Russland. Ved målgang var det Russland som akkurat tok det lengste strået, mens Norge kilet seg rett foran det amerikanske laget, og fikk en 7.plass.
Tiden 3.00.97 er ny norsk rekord (med mer enn 2 sek). Forrige rekord - også fra Ida, Mari og Hege var fra 30.1.2011 i Moskva (3.03.02).

Senere samme dag senket Ida en-passant også hennes personlig rekord da hun stilte til start i 1000m i B-gruppa. Ny pers er 1.16.97.

Neste helg: WC2 - Salt Lake City!

Sist oppdatert 08.11.2013, kl. 00:19