NM Enkeldistanser i Hamar - Fire gull til Ida på 500, 1000, 1500 + 3000m, Einar klubbrekord på 500

Etter første 500m leder Ida med god margin foran Hege Bøkko og Hanne Haugland, etter en sterk 39.82 (årsbeste og mesterskapsrekord). Det blir spennende i neste omgang!

500m for herrer er i gang. Henrik gikk på 38.26 (åpning 10.5). Einar kom akkurat i mål på 37.25, etter en åpning på 10.4. Etter første distanse leder Einars lagkamerat Christoffer Rukke med 35.80 (åpning 9.89), Einar på 11.plass, og Henrik på delt 19.plass.

På andre distanse overbeviste Ida med en enda sterkere 500m, og kom i mål på 39.69. (0,3 bak pers fra Calgary - 2011. Det er utvilsomt europapers).

På Henriks andre distanse fikk han til å få tiden under 38: 37.92, kun 0,5 bak hans Calgary-pers fra 2012). Også Einar forbedret hans tid, og bikket nesten under 37: 37.06 (som er Klubbrekord), og 12.plass sammenlagt. Henrik klatret opp til en 15.plass på 2.distanse, sammenlagt 17. Christoffer Rukke vant gull på distansen foran sprintspesialist Espen Aarnes Hvammen.

Det var få deltakere på fellesstart.

For live-resultater se: Hego's nettsider

I morgen lørdag kommer alle Askers løpere Einar, Ida, Henrik, Anders og Runar i gang. Deretter er det 3000m til Ida og 5000 til Anders.

--------------------------------

På lørdagens 1000m viste Ida igjen solid innsats. Med start i ytre bane, og med de sterkeste konkurrenter etter henne, fikk hun 1.18.18 som igjen var årsbeste. Denne gangen sølv til Hege Bøkko med 1.19.70, og bronsje til Hanne Haugland (1.21.00).

På 1500m fikk Anders og Runar akkurat samme tid og plassering: 1.55.86 (17.plass). Einar fikk 1.51.89 og en 8.plass. Henrik kom akkurat midt i mellom i mål: 1.53.74 - 14.plass.

På 3000m viste Ida igjen styrke og kom som første og beste i mål på 4.12.90. Med 3 gull rund halsen forbereder hun seg på stevnets siste dag.

Anders viste at sykdom ikke er beste oppladning for 5000m. Han kom inn på 7.00.35, og fikk en 14.plass.

----------------------------------

På kvinnenes 1500m tok Ida igjen en klar seier på distanse. Etter mange løp i helgen var det allikevel også for henne litt tyngre i dag. 2.00.64, kun 1hundredel bak mesterskapsrekord.

Runar fikk en fin pers etter et flott løp på 1000m: 1.14.33. Henrik fulgte opp med 1.13.82, som fulltidsstudenten var godt fornøyd med. Einar rotet litt i start, og kom i mål på 1.12.88. Distanse ble vunnet av Håvard Bøkko på 1.10.51.

På 10.000m måtte Anders dessverre trekke seg pga sykdom. Også Ida trakk seg på lengste distansen: litt tidlig i OL-sesongen med lengste løp.

Ida var Mesterskapets dominerende kvinne: hun vant alle distanser hvir hun stilte til start. Med bakgrunn i dette fikk hun tildelt Kongepokalen.

Sist oppdatert 18.10.2013, kl. 18:18