Norges Cup 1 i Stavanger: Runar vant 1500 og 5000m! og Int.løp i Inzell: Ida 2.plass på 3000m

Ida gikk International opening race i Inzell og møter her i Olympisk sesong sterk internasjonal konkurranse. Hun gjorde det meget bra : 500 m på 40,06, og 3000 m på 4.06.48 (2.plass). Dette var nesten tangering av hennes personlig rekord (4.06.46 - Calgary - 12.2.2011) og beste tid på europeisk is. Løpet var meget jevnt: rundetider på 32-lav. Og kun 3-tiende bak Tsjekkiske Martina Sablikova, som vant.

På søndag vant Ida 1500m med 1.59.85.

For resultater se: her.

I Stavanger har klubbens øvrige eldste løpere samlet seg for årets første Norges Cup. De fleste har tilreist fra andre landsdeler. Einar som er med i Norsk Skøyteakademiet kom fra Østlandet, samme som Runar og Vebjørn fra Asker. Anders har 'hjemmekamp' - han deltar i team Sørmarka, og Henrik kom fra Bergen hvor han trener med Fana.

Norges Cup 1 og neste helgs Norges Cup 2 er kvalifiseringsstevner for NM enkel distanser om 2 uker i Hamar. Det er altså om 2 uker formen må være på topp (og når vi ser resultater i dag i Stavanger er formen stigende)!
Vebjørn gikk 500m og 1000m på hhv 40,41 og 1.21.22. Runar (siste års junior) fikk en fin 4.plass i menn junior på 500m med 39,03, og en flott 2.plass på 3000m med 4.10.78 etter et jevnt løp med runder 32-høy.
Anders (første års senior) hadde også et jevnt og fint løp (runder 31-høy). 4.05.14 ga en 8.plass. Med en dristig plan føk Einar av gårde på hans 3000m: første runder ble på 29-høy, men etter dette gikk rundetidene opp med siste runde på over 35. Hans tid 4.01.38 ble allikevel god for en flott 3.plass på distanse. Tidligere på dagen hadde Einar allerede vist stor fart på 500m: 37.70 (6.plass). På sin 500m kom Henrik i mål på 38.60. Han fikk en flott 3.plass på en vel gjennomført 1000m: 1.14.61.

For resultater se: hego-service

I morgen er på nytt en spennende dag: 1500m og 5000m for løperne.

Søndagen startet med en sørgelig beskjed: ismaskin hadde røket og derfor var det kun -1,9 grader i isen: bløt is gir dårlig glid. Det ble avtalt at man ikke skulle vanne og kun høvle. Synd for arrangøren at et såpass nytt anlegg ikke er pålitelig.
Runar tok en flott seier på 1500m menn junior. Hans tid 1.57.77 stod lenge som beste tid. Også på 5000m ble han beste junior. Etter et jevnt løp kom han i mål på 7.39.68.

Anders som hadde bursdag i dag hadde et bra løp på 5000m, og var godt fornøyd med det som var helgens store mål - til tross for begredelig is. Etter åpning 20.5 og 32.5 gikk han de siste 11 hele runder på 34-tallet. Sluttid 7.12.29 - 6.plass. Han var mindre fornøyd med sin 1500m hvor det var mye som ikke stemte: 2.00.25 (12.plass).
Ellers på 1500 m gikk Einar på 1.55.84 (3.plass) og Henrik 1.59.65 (10.plass). Vebjørn fikk 12.plass med 2.10.92.

Sist oppdatert 05.10.2013, kl. 21:15