Norges Cup 2 - Stavanger: Anders vinner 3000m menn junior. Test-løp Inzell: Ida vant 1000m

Helgen 20 og 21 oktober deltar Runar, Einar, Merethe, Heidi, Anders, Henrik og Ole på NC2 i Sørmarka Arena.

Det er lovet god is, og løperne har lyst til å gjenta gode prestasjoner de teknisk og tidsmessig fra forrige NC, slik at uttaket for NM enkeldistanse om 2 uker i Bjugn sikres.

For rankingslistene se her
For startlistene se her
For stevnets hjemmeside se her

På første dag var gutta mest fornøyd - selv om det var litt tyngre iss enn ventet.
Det ble 1.plass i menn junior til Anders på 3000m etter et jevnt løp: 4.09.77. Einar hadde et raskere løp med jevnt oppløpende rundetider og fikk med 4.03.71 en 4.plass i menn senior. Også Runar fikk en fin 4.plass i menn jr på distansen. Samme plassering fikk Heidi i kvinner 1500 m. Merethe måtte dessverre trekke seg fordi hun fikk strekk ved start 500m tidligere på dagen.

Ved menn 1000m kom Henrik og Ole i aksjon i klasse menn sr. De fikk 6.plass og 10.plass med hhv 1.15.48 og 1.16.46 (MT). Anders fikk en flott 4.plass i hans klasse menn jr (1.17.00): en svak start ble reddet med en sterk avslutning (29.47).

Dagen ble innledet med 500m for de fleste: Henrik (7.pl - 38.60), Runar (7.pl - 39.45), Ole (19.pl - 39.50), Merethe (9.pl - 44.26) og Heidi (8.pl - 46.69).

Også på søndagen stod 500m på programmet: Henrik hadde bedre klaff nå og fikk en 5 plass med 38.19. Heidi fikk en 7 plass på 1000m, og måtte dessverre trekke seg fra 3000m da en betennelse spillte opp igjen. Merethe forsøkte seg på distansen men måtte rask innse at hun ikke kunne annet en å gjennomføre.

På 1500m var det mer fyrverkeri, og spennende dueller. Einar kom på en fin 3.plass med 1.53.35, siste runde var 30.97. Ole fulgte opp med en 5.plass (1.54.62), med litt sterkere siste runde: 30.75. Henrik som startet alene, da Andreas fra Båstad pga sykdom måtte trekke seg, kom i mål på 1.54.88 - 7.plass.

I menn jr kjempet Anders om første plassen med Viktor fra Geithus, men måtte reise seg på siste vekslingsside for å unngå disk. Viktor hadde en bedre start og bedre avslutning: 1.55.99. Anders fikk en flott 2.plass med 1.57.11, og han var fornøyd med sine mellomrunder som var raskere en de fra Viktor. Runar fikk en fin 5.plass med 1.58.14.

5000m ble en spennende avslutning for denne NorgesCup-helgen.
Igjen var det Anders som var nærmest toppen. En time etter målgang for 1500m var han klar på startstreken til 5k. Han fikk igjen til et jevnt løp, med lavere rundetider fra midtveis mot mål enn i starten. 7.11.43. I kvartett etter ble han på verdig måte slått av en innbitt treningskamerat Lars fra Båstad som kom i mål på 7.10.39. Gratulerer Lars! 3.plass var til Robin fra Sand med 7.18.53.
I seniorklasse fikk Einar med 7.03.44 en 6.plass, og Ole med 7.07.47MT en 7.plass.

Etter en travel helg er det fint med middag, dusj før flyreise til løpere.

For resultater se her
For parvise resultater med rundetider se her

Poengstilling Norges Cup etter 2 stevner
Etter 2 stevner står Anders på en fin 2.plass i menn junior - relativ få poeng bak Viktor, og et godt stykke foran nr.3. Runar står på 5.plass. Merethe står på 13.plass i kvinner jr.

Ved seniorer står Henrik på 7.plass, relativ få poeng bak Håvard Bøkko (men Håvard har naturligvis kun stilt i 1 stevne). Einar står på en 10.plass, fulgt av Ole på 16.plass. Ida som vant alle distanser på første NC-stevne men som var i Inzell under NC2 står på en 10.plass. Heidi fulger på 12.plass.

Det er i alt 9 NorgesCup i år, og det vil skje mye før Norges Cup finale i mars!

Testløp i Inzell
Ida avsluttet en tung treningssamling i Inzell med testløp på 1000m. Hun var OK fornøyd med 1.19.57 - 1.plass og norsk bestetid for kvinner i sesongen. Tidligere på dagen fikk hun en 6.plass på 500m med 40.64, bare en tanke bak Hanne Haugland (40.57). Ida hadde forøvrig en bedre sluttrunde (29.12) enn Hanne.

Sist oppdatert 19.10.2012, kl. 16:42