Aktiv helg: Ida deltar på WorldCup i Heerenveen. Merethe i Finland. Sandefjordløp: 25 påmeldte!

Helgen 3+4 mars er det World Cup i Heerenveen. Ida er selvsagt tatt ut og stiller på ulike distanser. Etter VM i Moskva har hun hatt en restitusjons- og treningsperiode i Inzell, og har etter kort opphold i Asker reist videre til Nederland. For WC-side se: her.

Ida starter fredag i første par på 5000m i A-gruppe mot Nederlandske Marije Joling. Målet i morgen er pers med ca 0,5 sek, som kan gi kvalifisering til VMenkel på distansen. På lørdag er det 1500m, og på søndag står 1000m på menyen.
For arrangørens WC-sider (med lister til rundetider og sammenligninger med banerekorder osv) se: her.

Det tok ikke lang tid før Ida skjønnte at ambisjonen var for høy denne gangen på 5000m. Under løpet bestemte hun å prioritere lørdagens 1500 fremfor å gå seg tom. Nå gjelder det å holde seg i form foran sesongens store mål: 1500m på VMenkel om 3 uker.

På 1500m fikk Ida en 9.plass. Det var et bra løp, men med 5k i beina ble det ikke mer fart enn 1.59.45, 5 hundredel bak Hege Bøkko som fikk årsbeste. Tiden var kun 1,5 s fra pallen: det er ganske tett i toppen, og de færreste foran Ida hadde gått 5000m dagen før.

Søndagens 1000m ga Ida en 13.plass i A-gruppa - 1.18.24. Et bra løp, med en fin sluttrunde (30.5), uten helt toppfart.

Kommende helg er det World Cup i Berlin før det kan slakkes litt av med treninger i forberedelse til VM enkel i slutten av mars.

Merethe reiser til Finland, etter uttaket for Landskamp.
I Seinajøki gjør det norske troppen sine saker bra og leder etter dag 1 foran Sverige og Finland. Merethe fikk 2.plass på 500m og 3.plass på 1500m. På søndagens 1000m ble det 3.plass, og 5.plass på 3000m. Merethe vant med hennes stafettlag.

Les resultater her.

25 løpere stiller i Vikingskipet kommende helg for årets store begivenhet: Sandefjordløpet! På lørdagkveld har vi felles bespisning i eget lokale. Der kan også barmarkssesong planlegges:)

Det var en flott dag med mange gode prestasjoner, perser og blie fjes. Og en del milepeler ble passert - disse feires med diplom og kake på neste klubbkveld.

For eksempel gikk Elias Sharif Singstad (8), Vera Nøssen Strange (10) og Hermann Kjøsterud Ellingsen (9) alle for første gang under 1 minutt på 400 m. Hedvig Hilde (10), Tim Lindeijer (10) og Marte Bjerkreim Furnée (10) gjorde det samme (under 1 minutt med hhv 59,23, 58.1 og 58,02) men da på hele 500m! Oda Østenstad (10) tok med 54.66 og 54.56 på 500m Ida Njåtuns klubbrekord fra 2002 for jenter 10 år (Ida hadde 54.73). På 400 m fikk jentene 48.19 (Hedvig), 46.48 (Marte) og 44.60 (Oda).

I klasse gutter 11 år stilte Hans Olav Nøbben og Tobias Tajet Reitan.

Vebjørn Njåtun Krøyer tok klubbrekord gutter 13år med 41.98 på 500m fra bror Runar som satte sin rekord i 2009. Tiden var god for 3.plass på distanse i gutter junior C. Etter noen måneder med mindre fremgang var det fint for Vebjørn å kjenne at det løsnet: på 1000 m fikk han 1.24.22 (1.plass) og på 1500 m sterke 2.12.68 (4.plass). Sammenlagt plassering: 2.plass! Martinius Elvebakken viste i junior C-klasse også kjempefremgang: på 1500m fikk han en personlig rekord på hele 16 sekunder til 2.26.64. Også på 500m ble det pers: 46.43.

Også Emma Lindeijer i klasse jenter 12 år gjorde sine saker bra: hun fikk sammenlagt 2.plass, etter to 2.plasser på 500m (50,70) og 1000m (1.44.26).

I gutter 12 år endte Jonas Nordhøy Kristensen på en fin 4.plass med to perser: 44.51 på 500m, og 1.32.32 på 1000m. Lagkamerat Morten Renå Olsen fikk hhv 48.16 og 1.37.96, gode tider rett bak pers. Gutta forsøkte seg på 1500 m: 2.21.51 for Jonas. Morten gikk også veldig bra inntil han i avslutningsfase fikk brå stopp på grunn av fall.

Blant de eldste løpere viste spesielt Einar Døving Agdestein og Henrik Hvesser toppform: spesielt på 1500 m hvor de fikk sterke 1.53.32 og 1.53.95. Dette er tider som er sammenlignbare med noen løpere på World Cup som i helgen ble gjennomført i Heerenveen. Einar fikk sammenlagt 1.plass, og Henrik 3.plass.

For resultater se: lørdag og søndag

Det ble i tillegg tid til badetur i Ankerskogen for mange.

På lørdagkvelden hvor vi samlet oss med 38 personer til bords holdt hovedtrener Ståle en inspirerende presentasjon for foreldre og løpere vedrørende treningsopplegget og ledende treningsfilosofie i klubben. Dette er opptakten til presentasjon tirsdag etter siste indre for løpere av sommerens treningsprogram og samlingsopplegg - noter 13.3, kl.19. Da planlegger løpere også sesongens siste løp: arrangert 15.3 av løpere til foreldre.

Sist oppdatert 29.02.2012, kl. 13:46