World Cup i Vikingskipet - Askermedlemmer stiller i hallen og Ida imponerer på banen!

Som sikkert alle nå vet er det World Cup i Hamar. Vi håper at det blir mye publikum som i hallen følger med alle stjernene som tar stevnet som prøvehelg før VM i Moskva i neste helg,

Blant dem klubbens lokale stjerne Ida som bygger opp formen.

For nyheter fra arrangør NSF se her.

Asker-supportere samlet på de første radene ved 1500m-start ble tilsnakket av speaker, og senere gratulert, da Ida kom på en flott 6.plass. Med 1.58.96 er Ida ikke mer enn 0.26 fra 4.plass og det er kort vei til pallen. Distanse ble vunnet med noen hundredeler av Iren Wust fra Nederland foran Christine Nesbitt. Ida var fornøyd med løpet og plasseringen.

Etter løpet satte Ida seg sammen med sine supportere. Det var stas! Publikum heiet på alle, og de yvrigste yngste fikk både autografer og seiersblomster med hjem til bussen.

For resultater se her

I morgen er det 3000m - ultime test for allround.

Noe færre publikum på søndagen, og fortsatt ikke helt tipp-topp - heller krevende- forhold i Vikingskipet. Ida startet bra på hennes 3000m i A-gruppa, gikk jevne runder og hadde en spennende strid med ny parkamerat Ishino fra Japan helt til nest siste passering. Siste rundene var fortsatt litt tunge - her gikk rundetidene opp fra 33 til 34 og 35. Sluttid 4.15.01 - beste norske på 14.plass.

Samme med Mari og Hege gikk Ida lagtempo for Norge. De åpnet distansen, uten motstander på andre siden - ikke spesielt fordel. Laget holdt seg godt sammen, og Ida som var siste mann i formasjonen i siste sving kom seg fint som første mann over målstreken, selv om alle var litt tung i beina etter 3000m tidligere samme dag.
Med 3.09.19 ble det en grei 6.plass på distansen. USA, Canada og Tyskland bak Norge. Da Norge ikke stilte på første World Cup som lag fikk vi ikke nok wc-poeng for å kvalifisere oss til VM-enkeldistanser senere i sesongen.

Vi håper at helgen sett under ett var bra oppladning til VM-allround for Ida - uten å ta seg helt ut.

På sidelinje av World Cup stevnet gjennomføres et seminar om samarbeid mellom isidretter for isanlegg. Les mer om programmet her.

I Jevnaker ble tradisjonelle Krystalcup gjennomført. Oda og Hans Olav deltok. Se resultat her.

Sist oppdatert 10.02.2012, kl. 20:20