NM allround jr 2012 på Geithus - sterk 6.plass for Anders

Etter en fin 1500 m og en solid 5000 m endte Anders på en sterk 6.plass sammenlagt på Norges Mesterskap junior allround 2012 som ble gjennomført på Furumo i Geithus.

Etter to distanser på dag 1 stod han på en fin 10.plass i sammendraget. Han følgte opp med en god 1500 m hvor han med 2.02.37 (utepers) fikk 9.plass. Dermed krøp han nærmere konkurrente, uten at dette der og da hjalp i sammendraget.

Gard beholdt 15.plass i sammendraget etter en 14.plass på 1500m.

Heidi og Merethe knivet i parløp på 1000 m. Merethe startet desidert raskest, men Heidi kjempet en innbitt kamp helt inntil mål. Merethe holdt henne akkurat bak seg: 1.32.24 og 1.32.34. I sammendraget beholdt begge sine plasser hhv 10. og 11.

For de siste distanse blir de beste 16 løpere tatt ut etter en noe innviklet regnemetode hvor både sammenlagt plassering og plassering i lørdagens langdistanse gjelder. Således ble Merethe, Heidi og Anders medtatt på startlistene for hhv 3000 m (kvinner) og 5000 m (menn).

Heidi og Merethe gikk igjen parløp. Etter noen runder holdt Heidi mest tydelig jevn fart. Hun avsluttet godt og fikk en 8.plass på distansen. Merethe kom på 12.plass. Sammenlagt ble dette til slutt en 10.plass for Merethe og en 12.plass for Heidi. Ellen Bjertnes fra Geithus IL ble Norgesmester kvinner jr allround 2012.

Anders startet tidlig på sin 5000 m. Han satset og gikk jevne runder. I mål (7.34.41 - utepers) var han fornøyd med løpet. Da flere løpere etter ham kom i mål uten å slå hans tid ble han mer og mer fornøyd. Med en solid 6.plass på distansen avanserte han også i sammendraget til en sterk 6.plass sammenlagt. Det er mange år siden en Asker-løper på herrensiden fikk en så god plassering på NM jr allround. Kristian Reistad Fredriksen fra arrangørklubb Geithus IL ble suveren Norgesmester menn jr allround 2012.