Spennende helg med både Norges Cup 7 i Stavanger og Vikingløp i Tønsberg: 4 løpere tatt ut!

Asker stiller med to lag - hver sitt stevne - i helgen.

De eldste løpere deltar på Norges Cupen, mens de yngre løpere stiller til start i Tønsberg. Vikingløp er kvalifiseringsløp for deltakelse på VikingRace (uoffisiell ungdoms-EM) i Nederland senere i sesongen.

Se program for Vikingrace her og for startlister og resultatlister for Vikingrace klikk her

I Stavanger stiller de beste norske løpere. Ida er med: et viktig løp for henne for å sjekke formen som er stigende etter sykdom tidligere i vinter. Forøvrig stiller Einar, Henrik, Heidi, Anders, Gard og medtrenende Ole.

For startliste se her for lørdag og her for søndag (flere lister).
Klikk her for livestream.

Det er forøvrig fortsatt ledig plass i Asker-bussen for å kunne bli publikum til World Cup i Hamar 11+12 feb. (se nedenfor for priser, avgangstider og påmelding!)

I Tønsberg ble det flere pallplasser for Asker-løpere. Etter to distanser står Vebjørn i gutter 13 på en fin 2.plass men det er 2 gutter som puster ham i nakken, slik at det må jobbes hardt på søndag:). Martinius er 11.i klassen. Også Emma og Merethe står på 2.plass i sine klasser hhv jenter 12 år og jenter 16 år. Selv om jentene har god margin til neste mann må begge være på alerten i morgen: i hver klasse er kun 2 jenter garantert uttak til viking race. Jonas står på 3.plass etter lørdagens løp etter 2 jevne løp. Hans Olav og Simon har sammenlagt 9.plass i hhv gutter 11 og 12 år. Etterhvert lærer man at 1000 m ikke er så lang:)
Marte og Hedvig hadde i jenter 10 år hver et fint og et litt mindre fint løp. Tim hadde jevne løp.
For resultater se her. Og her for 10 år.

På søndagen endte Merethe, Vebjørn, Emma og Jonas på pallen, og kvalifiserte seg for VikingRace i Heerenveen! Martinius gikk en knallsterk 500 m, og lå an til en tid rundt 47, men han var uheldig å falle rett foran målgangen (uten å gli over målet....).

Etter oppsummering av alle resultater i helgen ble Asker overrakt 3.plassen i klubbkonkurransen.

Fra Stavanger er det meldt tunge forhold. Litt synd når man har en så fin hall og har alle muligheter til å tilrettelegge for god is og temperatur i hallen.
Ida har gått to gode løp og vant både 500 og 1500 m, foran hhv Hanne Haugland og Hege Bøkko. Fint å se at hun igjen er i rute for representasjon på internasjonale løp som kommer. Også Einar var i slag med 5.plass på 500 m og sterk 3.plass noen få hundredeler fra vinnertiden. Henrik lå litt bak i forhold til hans nivå men fortsatt gode prestasjoner: 10.plass på 500m og 6.plass på 1000m.
Anders som hittil i sesongen har vunnet hhv 3000 m og 5000 m gikk igjen et sterk løp på langdistanse for junior 3000 m og endte på 2.plass - nå med mange flere påmeldte. Til tross for litt for mange feilskjær på 500 m ble tiden like bak sesongbeste allikevel en liten opptur for han. Heidi fikk en 5.plass på 500 m, og en 3.plass på 1500m (liste er nå korrigert). Gard reiste på lørdag og stiller til start på søndag. Ole var fornøyd med sin 3000 m, men mindre med sin 500 m.

For lørdagens resultater se her.

I toppen av Norgescup er det hittil ikke endret mye for Asker-løpere: Einar fortsatt på 3.plass, Henrik på 6.plass. Anders blir på 4.plass pustet i nakken av Kristian Vårvik som nok vil sanke noen ekstra poeng på søndagens 5000m.

Også på søndagen gjorde Asker-løpere sine saker bra - men tidene er fortsatt preget av tunge forhold.
Ida tok en suveren seier på 3000m etter et jevnt løp (rundetider fra 34.4 til 35.3), og fikk en fin 2.plass noen tiendedeler etter Hege Bøkko, som startet etter Ida og som tok seier i sluttrunden. Igjen viste Einar gode takter på 1500 m - han fikk en 4.plass - best av neo-seniorene foran f.eks. Espen Tveit (5) og Andreas Minge (7), og med en tid like bak persen fra Hamar. Henrik fikk en 8.plass og Ole plass nr.9. Heidi gikk inn på 3.plass på 1000 m, og vant 3000 m! Gard kom under 40 på 500 - 6.plass, og fikk en 7.plass på 1500 m. Anders fikk sesongbeste på 500 m (40.30 - 9.plass) og perset igjen på 1500 m (2.00.11) - god for en fin 4.plass i menn junior.
Henrik gikk et meget jevnt løp på 5000 m (rundetider fra 34,5 til 35.4) og gikk inn på 7.16.45 - 9.plass. Einar perset på 5000m - også han meget jevne rundetider (33.5 - 34.4, men sist 2 runder måtte han litt opp) - 7.10.47 - 8.plass. Ole (5.) hadde en spennende duell med Andreas (4.) i nest siste kvartett.

For komplette resultater se her.

Stevnet har vel vært en god oppladning for NM junior allround for Heidi, Anders og Gard.
NC7 er også uttaket for Challenger Cup for neoseniorer - i Erfurt (eller Inzell 17+18 feb). Det kan se ut at Einar kvalifiserte seg i helgen.

Etter søndagen har Kristian Vårvik akkurat passert Anders slik at han gikk ned til 5.plass i NorgesCup noen få poeng bak 3 og 4. Det ser ut at de øvrige løpere beholder sine plasser :)