Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Henrik legger opp

– Etter en grundig prosess og evaluering har jeg besluttet at jeg slutter som toppidrettsutøver på skøyter, sier Henrik Christiansen.

– Grunnen til dette er at motivasjonen ikke er stor nok for å gjøre den jobben som skal til for å ta steget videre opp til pallen. Jeg er i en situasjon hvor andre verdier enn bare meg selv og treningen kan prioriteres. Som pappa til Lucas August vil jeg prioritere mer tid med han og familien. Også problemer med en ankel de siste årene har vært med å påvirke den beslutningen jeg nå har tatt.

– Jeg har holdt treningen i gang siden sesongslutt, selv om jeg hele tiden har vært i en vurderingsprosess om jeg skal fortsette eller ikke. Jeg synes opplegget som NSF har kjørt sesongen 2010/2011 har vært bra, og har samtidig sett positivt på de nye elementene som skulle komme inn kommende sesong. Særlig trening i høyden ville være noe som kunne løftet mine prestasjoner til et nytt nivå. Jeg mener det er mange unge spennende løpere på gang i Norge nå, som både kunne gitt meg et løft og som jeg samtidig kunne tilført mye.– Det har vært en vanskelig beslutning, og jeg vet det kommer til å krible i kroppen utover våren og sommeren. Men jeg er sikker på at jeg har tatt en riktig beslutning. ”Samtidig ser jeg frem til å ta fatt på en ny fase i livet og jeg vil holde kontakten med skøytemiljøet gjennom å bidra i utviklingen av nye løpere”, avslutter Askerløperen.

Henrik orienterte klubben om dette tidligere denne uka, men av hensyn til NSF og sponsorer ble kunngjøringen utsatt til NSFs pressemeldingen som kom i dag, fredag 13.mai. Klubbens ledelse synes det er vemodig når det settes sluttstrek under en internasjonal karriere, men har selvsagt forståelse for beslutningen, når motivasjonen for å satse mer enn 100% ikke lenger er tilstedet. Vi har også sagt til Henrik at det er flott at han i tiden fremover på treninger og i andre sammenhenger vil holde kontakten med klubben.

Norges Skøyteforbund synes det er synd at Henrik velger å legge opp, men forstår hans situasjon og valg. Vi vet at hans treningsmentalitet og erfaring ville kommet godt til nytte for alle de unge løperne på vei opp. Henrik har vært lenge med som allrounder på den internasjonale arenaen og har bidratt stort til at Norge har vunnet World Cup sammenlagt på lagtempo de siste 2 sesongene. Han representerte Norge flere ganger på VM og EM og hadde en sterk OL sesong. Her fikk han 7. plass på 10000m og 8. plass på 5000m. Siste sesongen hadde han både personlige rekorder på de korte som de lengste distanser.

Norges Skøyteforbund har takket Henrik for den innsatsen han har gjort som aktiv utøver. Han har alltid vært et flott forbilde som utøver og profilert skøytesporten på en meget god måte.

Sist oppdatert 02.06.2011, kl. 23:12

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media