World Cup finale i Heerenveen: Ida og Henrik er med. Sandefjordløp i Hamar: 21 påmeldte fra Asker

Ida og Henrik stiller til start på World Cup finale.

Program:
fredag 1500 m kvinner og 5000 m menn, samt 'fellesstart' kvinner.
lørdag 1500 m menn og 3000 kvinner, samt 'team sprint'
søndag 1000 kvinner, samt 'fellesstart' menn.

I Salt Lake City deltok Henrik på fellesstart (25 runder).

Team sprint: lag som lagtempo starter, men etter første runde går løper 1 ut, etter andre runde løper 2, mens løper 3 går i mål etter 3 runder.

Mer info om WC finale på forbundets webside og schaatsen.nl på engelsk denne gangen resultater og lister vil komme her

Ida gikk i par med Cindy Klassen på 1500 m og slo henne med god margin. Siste runde var tungt og hun kom inn på 2.00.20 (12.plass). Sammenlagt i World Cup 2010/2011 fikk Ida en flott 7.plass!
Henrik gikk jevnt på sin 5000 m, og litt opp mot slutten, og kom inn på 6.34.32, en 14.plass. Sammenlagt i World Cup 2010/2011 får Henrik en 15.plass!

På lørdag startet Henrik i 3.par på 1500 m og møtte Polske Konrad Niedzewski. Han gikk inn i mål på 1.49.17 - en 17.plass. Hans siste runde på 29,1 var blant de beste avslutningene på distanse (i rute for neste helgs VM enkel:).
Sammenlagt i World Cup 2010/2011 får Henrik en 19.plass på 1500 m!
Ida gikk ikke løp i dag (Norge hadde kun 1 deltakerplass). Sammenlagt i World Cup 2010/2011 fikk Ida en 11.plass på 3000 m!

På søndag startet Ida i 3.par på 1000 m, med første og siste indre. Hun er eneste norske deltager, og fikk en flott 8.plass med 1.17.77, noen tiende bak persen fra Berlin, og kun 1,3 sek bak Nesbitt (som vant alle andre 1000 m i world cup i sesongen). Ida's siste runde 30.1 var blant de beste på 1000m i dag, og dette lover godt også for Ida for neste ukens VM enkel i Inzell.
Sammenlagt i World Cup 2010/2011 fikk Ida en 18.plass på 1000 m - hun deltok 4 av 6 ganger.

Gutte/jentelandskamp i Gøteborg
Runar deltar på landskamp Norge, Sverige og Finland.

Etter første dag leder Norge. Runar fikk en 5.plass på 500 m, mens han ble disket på 1500 m pga krysse linje i svingen. På søndagens 1000 m fikk han en 4.plass og avsluttet med en 5.plass på 3000 m. Det ble ellers referert at stemningen var på topp.
Resultatliste begge dagene

Sandefjordløp
I helgen er det også skøyteløp for ungdom i Hamar. 352 deltakere er påmeldt, blant disse 21 Asker-løpere. Asker er blant de største klubbene (Aktiv og Sandefjord er større).

Som vanlig byr Sandefjordløpet på et livelig skøytefest for de fleste!
Det ble mange perser, og nesten-perser.

Vebjørn vant sin klasse G12 med suverene seire på både 500 m og 1500 m. 43.06 er ny klubbrekord på distanse. Både Emma og Jonas fikk fin 3.plasser i 11.årsklasse. Martinius, Simon og Håkon gjorde også sine saker bra.
I junior B fikk Merethe flotte perser og fikk sammenlagt 3.plass, mens Anders fikk sammenlagt 4.plass (500 + 1500m). Einar var mest stabilt på sine distanser, med pers på 500 m (38.47) og 1.55.24 på 1500 m. Dette ga sammenlagt 2.plass i gjesteklasse, etterfulgt av Henrik Hvesser 4.plass, Gard 9.plass og Øyvind 20.plass (40 deltakere i klassen).

Løpere i 10-årsklasse Marte, Hedvig, Oda, Marlon, Hans-Olav, Tim, Tobias hadde på lørdag generalprøve og går 2 distanser på søndag.

Startliste søndag: se her

Også søndagen fortsettet jubelfesten :)

Generalprøven hadde opplagt inspirert løpere i 10-årsklassen. De forbedret tidene sine på 500 m, og 400 m følgte samme mønster. Dét var gøy!
Morten -som kun stilte på søndag på ekstra distanse- kom for første gang under 50 på 500 m: 49.34. Håkon, Emma og Jonas -alle også i 11-årsklassen- gikk sin første 1500 m. Både Vebjørn og Martinius fikk fine perser med hhv 5 og 14 sekunder på 1500 m i 12-årsklasse! Vebjørns tid 2.16.85 er hans andre klubbrekord i helgen.
Einar hadde full klaff på 1000 m: 1.14.23 (1.plass), og Henrik fikk en 2. plass med en flott pers: 1.14.69.
Merethe perset med 3 sek på 3000 m (4.54.08), mens Gard fikk en fin tid på sin 3000 m (4.28.64).