EM2011: Ida og Henrik på plass i Collalbo - fikk gå alle distanser og sikret seg VM-plasser!

For Henrik start EM på lørdag med både 500 og 5000 m.
Henrik møter Belgen Swings i 5.par på 500 m. Senere på dagen kan det bli et spennende oppgjør mellom Sverre og Henrik når de går mot hverandre i 10.par på fredagens 5000 m.
Henrik har startet blogg - hvor han orienterer om hvordan han opplever mesterskap og deltagelse på landslaget.

Idas første løp er på lørdag (500 m + 3000 m).

For startlister og resultatservice se her

Følg med live på schaatsen.nl eller knsb.live.nl. litt variabel kvalitet i helgen

For været se her

500 m fikk Henrik en 22.plass, med 38,20 (årsbeste utendørs). Han er dermed litt lengre bak Sverre Lunde Pedersen enn på NM. Distanse ble vunnet av Konrad Niedsziewsky (Polen).
5000 m var noe vanskelig å følge for oss hjemmesittere da det ble 'kløss' med tider. Da det hele var over hadde Henrik fått en 9.plass (6.41.21) foran Enrico Fabris, og med bare 'rødt, hvit og blått' foran han. Henrik står sammenlagt etter 1.dag på en 14.plass.

På lørdagen har Ida trukket Marrit Leenstra, og hun skal gå siste indre. Senere samme dag går hun i par mot venninnen Martina Sáblikova på 3000 m.

Også Henrik har en god parkamerat på hans 1500 m; han møter Latviske Harald Silovs, og har også siste indre.

lørdag 500 m: Ida gikk på 40,75 og fikk en 9.plass - 0,25 bak Irene Wüst og 0,4 bak Martina Sablikova (5.plass). Også Hege og Mari gikk bra.

På 1500 m gjorde Henrik jobben så godt han kunne, men julens sykdommen sitter nok fortsatt litt i kroppen. Han slo ihvertfall i parløp Silovs som har en vesentlig bedre pers enn ham. 1.54.62 ga ham en 14.plass og sammenlagt står han på en 13.plass. Det var spennende om det ble 10.000 på ham i morgen, men norges 3.VM-plass er sikret. Og: han går 10.000 m i morgen mot Enrico Fabris.

Det var tunge forhold på 3000 m. Ida gikk nok litt for hardt ut, for å følge Martina. Dermed gikk rundetidene til slutt litt opp og hun endte med 4.24.29 på en 10.plass. Det er brutalt mot Sáblikova, men egentlig fikk hun vel en tid på det jevne i forhold til sin pers og det de andre løpere presterte i forhold til sine perser. Mari Hemmer fikk helklaff og gikk inn på en 5.plass (4.20.95). Etter 2 distanser står Ida sammenlagt som beste norske på en 8.plass. Det er fortsatt kort avstand mot løpere foran henne, før hun imorgen starter på 1500 m - hennes favoritt distanse. Hun starter i ytre bane (siste indre) mot Erbanova.

søndag 1500 m: Dagen derpå fortsetter med tunge forhold. Ida klarte å forsvare 8.plassen sammenlagt, men ble på 1500 m slått av Hege, som nå har fått formstigning. Ida fikk 2.05.45 - 12.plass.

På 10.000 m måtte Henrik gjøre jobben helt alene. Fabris trakk seg, og på denne isen var det ikke lett å finne riktig tidsskjema. Han åpnet offensiv, men måtte flere ganger justere rundetidene til et annet nivå. Han klarte imidlertid å legge seg på jevne nivåer, og viste således at han er en erfaren langdistanseløper. Hans tid 14.17.24, som under disse omstendigheter og med tanke på Henriks form før løpet må ha vært bra, var godt for en 8.plass.
Sammenlagt endte Henrik på en 10.plass i et EM hvor -sett med norske øyer- motstanden kanskje var noe større enn ventet.

Ida startet hennes 5000 m i 2.par, etter at Mari Hemmer hadde satt en fin tid med 7.26.62. Ida gikk et bra løp, og selv om det ble noe tungt mot slutten, gikk hun i mål med æren i beholdt. Tiden var 7.35.37 (9.plass). Hun forsvarte
den 8.plassen sammenlagt, selv om Mari gikk forbi henne.
Også for Ida gjelder at all oppmerksomhet har vel presset forventningene litt høyt: toppformen kan ikke vare flere måneder på rad. Med ikke 100% klaff må en 8.plass i et EM (og deltakelse på alle 4 distanser) være mer enn godkjent for en første års senior.

Nå bærer det hjem til trening og nye oppgaver.

NC5 i Hamar
Videre stiller Asker-løpere Mattis, Øyvind, Henrik, Einar, Heidi, Anders, Runar og Merethe med løper/trener Pål til start i Vikingskipet for Norges Cup 5, og Martinius, Morten, Hans Olav og Marlon i Kongsberg på Hvammen-Bygg-løp.

I Hamar har det vært gode forhold.
Merethe fikk pers på 1500 m (2.17.60), og Heidi årsbeste på 1500 m. Mattis gikk 3000 m bare en hundredel bak hans pers. Einar perset på 500 m (38.73), og Henrik fikk med 38.74 en tid rett bak persen. Samme gjelder for Runar (40.04). Anders slo skikkelig til på 1000 m (etter fall på 500 m tidligere denne dagen) og perset med nesten 2,5 s: 1.17.59. Pga kluss i veksling ble han disket, men tiden gir selvtillitt til morgendagens løp.

På søndagen fikk Anders sine perser på 500 og 1000 m: det ble 40.30 og 1.17.98. Merethe fikk en fin pers på 1000 m: 1.30.84, og Heidi følgte opp gode takter med 1.28.02. Henriks nye pers på 1500 m er: 1.55.61, og Øyvinds nye pers på samme distanse er: 2.07.61. Mattis' tid på 1.54.61 var rett bak persen. Pål og Øyvind fullførte sammenlagt stevne med en real kamp på 5000 m, hvor Pål med et jevnt løp trakk det lengste strået: 7.35.29.