Berlin: imponerende resultater fortsetter! Enda en pers for Ida og pallplasser for begge norske lag

Til tross for all oppmerksomhet rundt henne har Ida holdt hodet kaldt og satte i dag enda en personlig rekord (og klubbrekord)! Med en 'rolig' start, og med en voldsom sluttrunde (kun 1 løper hadde raskere sluttrunde!) fikk hun som debutant i A-gruppen med 1.17.12 på 1000 m igjen en imponerende 9.plass. Det er tett mellom plassene, og Ida er kun 0,6 sek fra pallen. Ida har denne helgen vist at slike PR-forbedringer er vanlige - forskjellen i dag med hennes pers fra forrige uke er samme 0,6 s...
Ida er nå dagens samtaleevne alle steder når det gjelder skøytesporten - alle media er imponerte - og med god grunn!
les NRKsport med film av 1000 m ... les Budstikka

Henrik stilte til start i det norske laget for lagtempo. Samarbeidet med Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko gikk bra fra starten, og det norske laget slo det nederlandske laget i parløp. Som før var Henrik siste mann i 'toget' før de spredde seg mot mål, og løpere kom samtidig over målstreken. Bare USA gjennomførte sine runder fortere og det norske laget fikk en flott 2.plass - 3.44.65.

Også det norske kvinnelaget med Ida, Helge og Mari viste gode takter, og endte på 3.plass - 3.06.67, slått av Nederland, og Tyskland.

Gratulerer med fantastisk innsats denne helgen i det Norske landslaget!

I Hamar fullførte 7 juniorer Norges Cup 3 - sammenlagt stevne allround (og sprint). Her ble det flere fine perser, og årsbeste. Mattis fikk sammenlagt og med meget sterk konkurranse en flott 6.plass (av 37). se resultater.
Etter NC 3 står Mattis på en 4.plass sammenlagt for Norges cup, fulgt av Henrik og Einar på hhv 6. og 7.plass. se poengstilling.

Hjemme i Asker arrangerte vi Skøytesportens dag: med flere hundre mennesker på skøyter på isen kan ikke annet sies enn at dagen har vært vellykket.
Med ca 70 deltakere på 500 m og ca 80 deltakere på 100 m ble Bøkko-løp en hyggelig opplevelse som klubben tilbyr publikum på Risenga. Det var også skøyteutlån og 3 instruktører hadde satt ut baner og løyper slik at alle kunne øve seg på starter, fart, svinger og balanse. Askers yngste skøyteløpere stilte som oppvisningspar.