Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Enda en sterk pers for IDA - 3000 m Berlin

Ida fikk i A-gruppa enda en sterk pers (4.09.25) og klubbrekord. Hun stod etter 6 par fortsatt på en 2.plass, kun 4 sekunder bak OL-mester Martina Sablíkova.
Men de store navn som fulgte etter henne (Beckert, Wüst, Groves, Nesbitt) gikk bare noen deler av sekunder eller noen få sekunder fortere enn Ida. Dermed tyder alt på at veien til den absolutte toppen har blitt kortet inn dramatisk. Dessuten var Ida's løp bra og usedvanlig jevnt, og hun fikk etter 3.runde faktisk ned rundetidene (19.6-32.5-32.8-32.6-32.4-32.7-33.0-33.2). Bare 3 kvinner hadde raskere siste runde enn Ida. De fleste kvinner etter henne hadde vesentlig større forfall og sluttrunder i 34-tallet. Et slik jevnt løp av Ida lover faktisk også godt for 5000 m-løp (neste helg?).

Med en 9.plass har Ida igjen vist at hun hører hjemme i verdenstoppen i A-gruppen. Kun 3 sekunder igjen til pallplass på 3000 m. Dette kan bli gøy neste helg i Hamar (klubben har noen få billetter igjen til begge dagene....).

Mari Hemmer fikk 4.18.81. les mer i Budstikka ... Følger opp suksess - les VGnett ... Skøytekometen - les Aftenposten

På mennenes 1500 m i A-gruppa gikk Henrik i mål på 1.49.71 - det ble 18.plass. Det var meget tett mellom plassene: 21-hundreste sekund var forskjellen mellom 3.plass og 11.plass. Håvard Bøkko vant distansen.

I morgen (søndag) går Ida 1000 m og lagtempo (med Mari og Hege), og Henrik går lagtempo (med Håvard B. og Sverre L Pedersen). I fjor vant han med det norske teamet World cupen.

For startlister og resultatlister se her

Valle Hovin gjorde Askers løpere med trener Tine og lagleder Tore-Morten god laginnsats - til tross for at været var kaldt og surt og med en god del vind og litt snø. Emma, Vebjørn, Martinius, Marte, Oda, Hedvig, Simon, Marlon, Hans-Olav, Morten, Jonas, Tim og Tobias fikk en samlet 3.plass på Ask.cupen. for resultater se her

I Vikingskipet stilte Mattis, Heidi, Merethe, Anders, Øyvind, Henrik og Einar til start sammen med Milou, Arjan og Wietse. Runar og Gard var desverre syk og ble hjemme. Pål sekunderde løpere denne gangen. Merethe og Wietse hadde pers på begge distanser, og Anders, Einar og Henrik perset på 3000 m.
Etter 2 distanser står Mattis på 7.plass sammenlagt, og Heidi på 4.plass.