World Cup Heerenveen: Ida vant både 1000 m og 3000 m i B-gruppe med sterke perser!

Henrik og Ida er i Heerenveen i forbindelse med sesongens første World Cup.

Ida vant i dag 1000 m, med ny pers (og klubbrekord) på 1.17.72! Dette betyr opprykk til A-gruppe ved neste helg i Berlin (WC2).
Det er morsomt å opplyse at hun også var raskere enn Cindy Klassen som ble disket, og hennes tid ville vært god for en 13.plass i A-gruppe foran kjente navn som Monique Angemüller og Kristina Groves. En imponerende sterk prestasjon!

Også på lørdagen viser Ida styrke: etter et meget jevnt løp med rundetider rundt 33,0 klokket hun 4.10.76. En sterk ny personlig rekord (og klubbrekord) - forbedring med nesten 6 sek., som førte henne igjen til topplassering i gruppa. Vi regner med at dette igjen fører til automatisk opprykk til A-gruppa i Berlin! Hege Bøkko fikk 4.22.67, og Maren Haugli 4.13.8 (i A-gruppa). Ida endte dermed som beste norske kvinnelige deltaker på distanse, og hennes tid hadde gitt en 9.plass i A-gruppa :) Dette er sensasjonelt bra.

På søndag klarte Ida igjen å skøyte seg rett inn i A-gruppa! Hennes tid 2.00.97 ga henne en 2.plass, bare 3 tiende del bak vinnertiden. Etter en kjempehelg kan da oppsummeres at Ida skal gå 3 distanser i A-gruppa kommende helg i Berlin (1000 m, 1500 m og 3000 m).

Henrik fikk en fin 3.plass på 1500 m i B-gruppa med tiden 1:49.37 (i A-gruppa ville dette være 20.plass). Også han vil få gå denne distanse i A-gruppa neste helg.

På sin 5 kilometer i den sterke A-gruppen åpnet Henrik offensiv, og ledet inntil 2600 m foran hans motstander Jonathan Kuck (USA), og foran daværende ledertid til Alexis Contin (F). Det ble litt tyngre i slutten da Kuck kjørte til ny ledertid, og Henrik fikk en 13.plass med årsbeste 6.30.04 (forskjellen mot Øystein Grødum som gjør en 'come back' er mindre nå enn forrige helg på NM i Hamar).