NM enkeldistanser: 7 Asker-løpere med - Storfavoritt Ida innfrir! Henrik Christiansen: 2 bronsje

I helgen er det Norges Mesterskap enkeltdistanser og Asker skøyteklubb er representert med 3 kvinner og 4 herrer: Ida, Heidi, Merethe, Henrik C., Mattis, Henrik H. og Einar. Uttaket innebærer at i det i snitt er mer enn 1 Asker-løper hver 4.par... :)

Følg med på arrangørens nettside.

På 500 m er det 2 rene Asker-dueller. Merethe mot Heidi og Henrik C. mot Mattis. På Norges Cup trakk Merethe det lengste strået, mens Mattis og Henrik fikk samme tid på hundredel...

Stevne starter kl.14 med 500 for begge kjønn. Deretter 1500 m. På søndag står 1000 m og 5000 m på 'menyen'.

Ida er klubbens storfavoritt, mens juniorene får god løpstrening og mulighet til å hevde seg på Hamar-isen. Henrik Christiansen har størst sjanse på pallplassering på 5000 m.

500 m - sølv til Ida!
Ida gikk en god 500 m og fikk med 40.27 en tid nesten like god som hennes pers. På målstreken ble hun slått av Hanne Haugland som fikk etter tidkorreks 40.14 (på web ble først 40.41 vist...). Merethe og Heidi hadde en real duell og gikk nesten lik over målstreken: hhv 45.04 og 45.06.

På herresiden fikk Henrik C og Mattis hhv 16. og 20.plass med 37.85 og 38.38.

1500 m kvinner - GULL til Ida!
Vinnertiden på 1500 m ble en sterk 2.00.63. Ida vant med god margin foran sølv-vinneren, og fikk mesterskapsrekord. Hun forbedret også sin egen nye seniorklubbrekord.
Heidi og Merethe fikk hhv 2.20.92 og 2.24.87.

1500 m herrer - bronsje til Henrik C!
Med sterk konkurranse viste Henrik Christiansen at han er i slaget! Hans tid 1.49.31 var vesentlig bedre enn forrige uke og dermed fikk han bronsje. Han ble kun slått av Håvard Bøkko og (dagens overraskelse med en sterk pers:) Håvard Holmefjord Lorentzen.

Også Mattis revansjerte i dag og fikk 1.55.95 (ny årsbeste). Henrik Hvesser og Einar fikk hhv 1.56.50 og 1.58.51.

1000 m - GULL til Ida!
Andre dagen i Mesterskapet startet bra. Men Hege Bøkko i par etter henne viste Ida igjen styrke og god form, og vant distanse med ny Mesterskapsrekord: 1.18.79. Tiden er også ny senior-klubbrekord og mindre enn 1 sek. fra hennes pers fra Salt Lake.
Heidi fikk 1.28.62, som er nyårsbeste.

Mattis perset på 1000 m: 1.15.03. Han har nå 2 perser rett ovenfor sek.-tallet. Henrik H fikk 1.16.32 og Einar 1.17.62.

3000 m kvinner - tredje GULL til Ida!
På 3000 m gjorde Ida en utrolig sterk prestasjon, og viste at hun klarer å holde hodet kaldt når det gjelder. Gull på 3000 m var kanskje minst ventet av de 4 distanser i helgen. Og hun markerer seg som sterk all-rounder. Hennes pers på 4.16.72 i Hamar lover godt for sesongen, hvor mål er deltagelse på world cup og internationale mesterskap.
Tiden hennes er også Ida's 4.klubbrekord i helgen.
Heidi fikk 4.53.79.

Ida's tider sammenlagt (162.661) gir henne banerekord mini-combination (500+1500+1000+3000) i Vikingskipet, en forbedring av Maren Haugli's banerekord fra 2005 med hele 4 poeng!

5000 m herrer
Ved herrenes 5000 m viste Mattis mot og stayer-evne. Han perset og fikk 7.04.03, en forbedring av en halv runde i forhold til forrige uke i Stavanger. Henrik Hv og Einar fikk hhv 7.17.83 og 7.20.99.
På sluttdistansen fikk Henrik Christiansen bronsje: ved målgangen klokket han 6.33.09. Bare Håvard Bøkko og Øystein Grødum gikk i dag noe fortere.

LANDSLAGUTTAK WORLD CUP
NSF har tatt ut trippel gull- og sølvmedaljist Ida og dobbel bronsjemedaljist Henrik på landslaget, og de vil delta på World Cup kommende helg i Heerenveen, i Berlin helgen etter og siste helg i november i Hamar.

Sist oppdatert 06.11.2010, kl. 15:53