Norges Cup 1 i Bjugn - begivenhetsrik helg!

Mattis, Einar, Henrik, Heidi, Anders, Øyvind og Merethe har med trener Ståle reist til Bjugn for årets første Norges Cup. Dette er sesongens første prøve for å sjekke hvor man er i forhold til andre løpere som de skal konkurrere med i sesongen.
Stevne er uttak for Norges Mesterskap Enkeltdistanser (7+8 november i Hamar).

For startlister se her: startliste lørdag og startliste søndag.

Merethe var første Asker-løper og åpnet i første par NC-sesongen. Hun var godt fornøyd med 500 m på 45.86. Heidi følgte rett bak (45,96). Guttene slo til med 3.plass (Mattis - 39.26),7. (Einar - 39.65), 14. (Henrik - 40.85), 16. (Anders - 41.51) og 24.plass (Øyvind - 44.12).

For mange deltakere ble løpene på lørdag en liten nedtur: ifølge trener var mye rart som skjedde og det ble også svært mange diskvalifiseringer (formodentlig med bakgrunn i den nye regelen at en ikke får lov å krysse linje på langssiden - uavhengig om en hindrer parkamerat eller ikke).

På 1000 m fikk Øyvind en 10.plass (1.30.01). Merethe gikk en fin 1500 m - 2.24.59 - bare 1 sek bak pers fra Hamar. Heidi fikk dessverre oppleve å bli diskvalifisert på distanse. Gutta gjorde det bra på 3000 m: Einar fikk 3.plass (4.15.01), Mattis rett bak (4.17.41) og Anders 6.plass (4.25.37). Også Henrik hadde et jevnt og fint løp, men var i nest siste runde uheldig å falle og endte på 11.plass (4.55.21).

Alt i alt bra, spesielt når en vet at det er kaldt i hallen, som gjør at tider ikke direkte kan sammenlignes med perser i Hamar.

På søndag var det en ny dag med nye utfordringer og muligheter! Rapport fra hallen sier at alle 5 gutta gikk en bra 1500 m. Mattis noterte tiden 1.58.8 på klokka, men ble dessverre disket fordi han krysset linje på langssiden...

Det var antagelig noe tyngre forhold på søndag enn på lørdag - 500 m tider til de fleste løpere ble noe svakere i dag enn i går. Mattis fikk en fin 2.plass, fulgt opp av Einar (4.), Henrik (5.), Anders (9.) og Øyvind (12.). Merethe nærmet seg med 45,47 sin pers på 500 (5.plass), og Heidi fikk 6.plass.

På 1000 m tok Heidi revansj og gikk et fin løp. Hun fikk 5.plass med 1.31.91. Merethe fikk 9.plass (1.33.45).

Siste distanse på NC1 var 1500 m for herrer. Som nevnt ovenfor ble det gode løp: Einar 5.plass - 2.00.01, Henrik 7.plass - 2.01.62, Anders 13.plass - 2.05.62 og Øyvind 18.plass - 2.19.62 (Asker abonnerer på .62...).

Etter helgens NC er poengstillingen slik: Einar 4.plass, Mattis 5.plass, Henrik 10.plass, Anders 13.plass, Øyvind 21.plass. Merethe 8.plass og Heidi 10.plass.

For resultater se: her.
For komplett protokoll se: her.
For poengstilling se: her.

Kommende helg reiser løpere sammen med Runar, Gard og Jon Petter til Stavanger for deltagelse på Norges Cup 2. Der stiller også Ida og Henrik (forbundsløpere) til start!

Sist oppdatert 23.10.2010, kl. 13:27