Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Åpning XL-trimtrapp med ordfører mandag fk kl.17

Mange har stilt opp for dugnader i sommer i forbindelse med bygging av XL-trimtrapp - som er ekstra large etter forbilde av Energi-trappen på Hol.
Trappen som er skøyteklubbens initiativ (men som vil kunne brukes av alle som vil) har nå 100 trinn, oppført i gamle Myrabakken, en hoppbakke med hopprekord på ca 41 m.
Om ikke lenge kan det settes nye rekord i bakken, men da andre veien: oppover.

Selv om det gjenstår ca 20 trinn med repos til 'ovarennet' blir trappen høytidelig åpnet av ordfører Lene Conradi samtidig med åpning av nærmiljøanlegg Nedre Bleiker. Her er det etablert sandvolleyballbaner og fotballbanene er rustet opp til to stk. 5-er baner. Stiftelse Nedre Bleiker Barnehus har bidratt betydelig økonomisk for at anlegget kunne etableres. Anlegget har også fått spillemidler.
Stiftelsen har videre vedtatt en årlig vedlikeholdsbudsjett for anlegget inklusive XL-trappen på kr.25.000.

Asker Skøyteklubb har støttet opp aktivt også under dette tiltaket, fordi det kan gi avlastning til Risenga grusbane sommerstid, slik at vi kan nå vår neste store mål: asfaltering av grusbanen, slik at vi sommerstid kan få et stort anlegg for 'allmulig' rulle-bruk. Visjonen er at anlegget sommerstid vil bli brukt for både organisert og uorganisert aktivitet av like mange som det er vinterstid (ca 30-40.000 brukere pr vintersesong)! Vi tenker da selvsagt rulleskøyter, men også rulleski (kanskje noen asfalterte løyper rundt banen), rullestoler og alt som 'ruler'.
Som dere sikkert har sett i Budstikka går rådmannen inn for at asfaltering medtas i handlingsprogrammet, og vi vil pushe på at teknisk prosjektering starter opp snarest mulig! Formannskapet vil drøfte saken kommende uke.

Alle er invitert til åpningen mandag 13.september kl.17. Møtt gjerne opp med Asker-jakka, slik at klubben kan vise seg frem fra sin beste side!
De eldste løpere skal løpe drag i trappen, og benytter stien rundt barnehage nedover for neste drag! Alle andre som vil får selvsagt også lov til det :)

åpningen ble et vellykket folkefest i fint-været.
Ordfører Lene Conradi sparte ikke på superlativer. Det var hyggelige ord og det ble delt ut blomster. Anlegget ble tatt i bruk av mange av de mer enn 100 som møtte opp.
les videre i Budstikka.

Sist oppdatert 14.09.2010, kl. 23:11

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media