WC3 Hamar - Henrik Christiansen sikrer Norge 3.OL-deltakerplassen på 10km; Ida fikk god pers på 15

Med et godt løp, og med stor innsats mot mål med raskere rundetider gikk Henrik inn på 13.27.07, som i dag var god for en 3.plass i B-gruppen. Tiden var hans beste 10 km på mer enn 3 år, og 20 sekunder bedre enn hele i fjor og på NM enkel tidligere i denne sesongen.
Denne 10.000 m er faktisk eneste mulighet for nasjonene å kvalifisere seg for OL, og med denne plasseringen sikret Henrik Norge den 3.plassen på 10.000 m i Vancouver.

Litt senere på søndag gikk Ida 1500 m, som eneste norske deltaker i klassen, og fikk en flott pers på 2.00.84 (og klubbrekord). Pers med nesten 3 sek (forrige pers var fra 12.september i Salt Lake City)! Tiden var god til en 4.plass i B-gruppa. Hun vant par-løpet: hennes parkamerat Svetlana Vysokova (som har en pers under 2.00) fikk en 11.plass. Ida's tid ville vært en fin 19.plass i A-gruppa, men morsomt nok gir plassering i B-gruppa flere WC-poeng :)

Det var gode prestasjoner fra Askers-landslagsløpere som viser god form mentalt og fysisk.

Hjemme i Asker arrangerte skøyteklubben årets første Bøkkoløp. Det var dessverre ikke mange barn som trosset regnværet, men etter funksjonærene hadde kommet seg litt fra skuffelsen om været, ble det veldig hyggelig for de som var der!

Det ble flere fellesstarter og klubben kunne vise seg frem med instruktører på isen, skøyteutlån, informasjon til publikum om hurtigløp generelt og klubben spesielt.

6 juniorer viste hurtigløp konkurranse i parløp, og viste dermed veien rundt banen for mulige nye rekrutter.