WC i Hamar: Henrik på pallen etter 10000 m og akkurat ved siden av pallen på 1500 m

Etter en flott helg i Vikingskipet med mange spennende og lærerike løp kan sluttregningen gjøres opp:
På lørdagens 1500 m kom Henrik med 1.49.00 akkurat 9 hunderdeler til kort for pallplass i B-gruppa. Sverre Haugli som gikk senere enn Henrik kunne kalkulere seg rett før Henrik og tok dermed 3.plassen.
På søndagens 10000 m gikk Henrik et jevnt løp og fikk årsbeste på 14.33.30 (etter korreks fra målfoto). Rundene var i høy 31 og jevn 32, med én runde over 33 (8800 m - 33.1).
I avslutningsrunde viste han fortsatt styrke og kampvilje med runde på 32.1. Hvis A-og B-gruppen legges sammen fikk Henrik en god 8.plass (3. nordmenn av 5. deltakende nordmenn).

I de andre WC-klassene var det relativ få norske deltakere - i noen klasser ingen. Det var synd at ikke flere av de norske (som er jevngode med andre som ble tatt ut både i norske og utenlandske lag) fikk anledning til å vise seg for hjemmepublikum, samtidig få erfaring fra internasjonale løp.

Asker Skøyteklubb stilte med mange aktive tilskuere på tribune, flest på lørdag (40 billetter solgt) og noen færre på søndag. Det var et stor og sportslig fest i 'Skipet'.

Bilder av stevne legges ut noe senere (mandag).