Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

FELLES UNGDOMSSAMLING KRETS KUNSTLØP OG HURTIGLØP

På initiativ av Oslo og Akershus Skøytekrets ble det i helgen arrangert felles ungdomssamling for kunstløpere og hurtigløpere på Risenga i Asker.

Det var strålende vær og fornøyde arrangører Asker Skøyteklubb og Asker Kunstløpklubb kunne registrere at 46 ungdommer fra 6 klubber møtte opp.
Deltakende klubbene var Oslo Idrettslag, Eidsvoll Turnforening, OSK, Bærum Skøyteklubb og begge Asker-klubbene.

'vi er usikker om dette er historisk, men det er ihvertfall ikke ofte at begge forbundets skøytegrenene samles for fellestreninger', fremhev Pieter Paul Furnée, leder i Asker Skøyteklubb i velkomstord til de aktive.

Med et variert program fra '10-10' ble etter en introduksjonsrunden samlingen startet med en barmarkstrening med Ståle Njåtun som trener. Det ble lagt vekt på sprint, hurtighet og spenst.

Etter en god lunsj med både korn, brød og frukt gikk turen opp til Skaugumåsen (358 m.o.h.). Det var fint at det hadde vært tørt over lengre periode slik at vi kunne ta stigningen langs den bratte siden.

Etter en par timer var ungdommene tilbake på klubbhuset hvor fysioterapeut og NSF-breddeidrettansvarlig styremedlem Julie Vister Nordbø ga en forelesning om trening med hovedfokus på forebygging av skader og skadebehandling. Avslutningsvis fikk ungdommene instruks for slik behandling.
Selvsagt benyttet Julie anledningen til å orientere om NSFs arbeid med fokus på bredde (aktivitet, arrangement, og trenerutdanning).

Ståle Njåtun satt forelesningen i et større ramme: det er viktig med allsidig aktivitet for å unngå blant annet belastningsskader. Denne allsidighet vil muligens også bidra til å styrke motivasjon for fortsatt aktivitet innenfor skøyteidrett.


På kvelden var Dolly Dimples på banen med mange pizza i mange varianter (som forsvant før gode bilder kunne tas....).

Dagen ble avsluttet med bowling, hvor de aktive viste ytterlig variasjon i aktivitet på hele 10 bowlingbaner.

Kretsens leder Erik Ekornhol var imponert over opplegget og deltagelse da han besøkte samlingen midt på dagen.


Også deltagere var positive over dagen som både inneholdt trening og læring i en sosialt ramme og håper at kretsens initiativ blir følgt opp ved flere anledninger.

For flere bilder: se bildegalleri

Sist oppdatert 09.09.2007, kl. 12:18

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media