Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Asker i Calgary - blogg PTH - perser og klubbrekorder på 1000m og 5000m!

På mandag reiste Henrik, Einar og Anders til Calgary for både trening og løp på 'jukse'-is.

De reiser sammen med Ole, og Båstad-gjengen med Andreas, Lars Marius og Per Thomas. Det er flere løpere fra Norge der disse ukene.

Nedenfor følger blogg fra Båstad-trener Per Thomas.

Calgary (Oppdatert 6. mars)
Ankom hotellet i Calgary klokka 16.45 lokal tid på mandag 5. mars. Døgnville og elendige. Askergjengen ankom ved 7 tiden. Vi tvang oss til å være opp til i hvert fall 22 på kvelden (Tilsvarerklokka 7.00 på morgenen hos dere) for å lettere tilpasse oss det nye døgnet. Tiden fram til da ble brukt til innkjøp av matvarer, innkjøp av elektriske adaptere til PC og en dårlig middag. Alle løperne fikk en god natts søvn, mens gamlingen våknet klokka 3 på natta og ikke helt visste hva han skulle gjøre. Det ble PC og jobb fram til 8 når de andre våknet.
Første Økt på is var klokka 9.30 på morgenen og den gikk ok. Vi kjørte litt rolige runder og alle følte at det gled lett. Tre ivrige løpere fra Asker tok litt mer i enn de andre og fikk lett noen litt for gode rundetider på et av dragene med rolige runder. Noen 300 meters drag tok vi også. Andre økt var ren rekreasjon med sykkel, jogging og tøyning. Middagen står nå for tur.
I morgen skal vi også ha en isøkt og en barmarksøkt før vi på torsdag holder oss borte fra isen.

Calgary - onsdag 6. mars
Onsdag gikk vi forholdsvis tidlig på is. Litt før halv åtte la vi i vei med løperne joggende med PT på enden med et noe lavere tempo. Vi gikk på is litt over åtte. Da var allerede isen blitt litt oppgått i svingene. Det vil si at neste isøkt antagelig blir enda tidligere. Økten gikk fint. Kjørte noen kontrollerte progressive 3-rundere i kontrollert fart. Synes de fleste er stabile og takler de nye forholdene bra. Onsdagens 2. økt var noe basistrening etterfulgt av svømming. Trenern mente at det er forskjell på svømming og bading, men det var ikke løperne helt enige i. Økta ble avsluttet i hotellets boblebad.

Kveldens måltid blir på et Steakhouse en 10 minutters gange fra hotellet. Beste mat så langt i oppholdet. Mye proteiner for løperne. Aktiv ankom i dag med Bjørn i spissen. De hadde reist via Frankfurt og der er bagasjen fremdeles. Litt surt, men de fikk jo da en ekstra dag til sightseeing, for å se positivt på det.

Calgary - onsdag 7. mars
Torsdag er det ”off ice”. Det blir en økt på morran med jogging og stigningsløp. Etterfulgt av en tur på byen.

Fredag blir det løpsforberedelse. Med spesiell vekt på maksimalhastighet i svingene. På lørdag deltar vi på Time Trials, hvor alle går 500 og 1500m. Dessverre er det ikke 3000m på programmet under oppholdet. Arne S gjorde et godt forsøk på å få den inn på en eller annen måte i løpet av uka, men det lyktes dessverre ikke. Argumentet var at hallen var fullbooket pga short track.
Vi planlegger en tur til Rocky Mountains på søndag eller mandag. Vi får se om det blir noe av. Det er viktig å gjøre noe mer enn å ligge i senga og spille playstation også.
info Rocky Mountains

Calgary - fredag 9. mars
Sjokk. Lørdagens stevne et flyttet til 7.00 pga stor deltagelse (Mange norske!). Da må vi enda tidligere til sengs, så det blir antagelig begrenset med jentesjekking denne kvelden også.

Sjokket gikk litt over. Kontra melding klokka 17.00 dagen før. Start klokka 8, allikevel med istrening fra 06.45

Calgary - lørdag 10. mars
Lørdagens Time Trials ga løpere gode tilbakemeldinger. På den raske isen ble det også en del sterke tider, som alle er pers.
resultater 500m og resultater 1500m

Løpet. Tror de fleste var veldig tent på dette første løpet. Allerede klokka 6.00 var alle av gårde og på vei til banen. Av 12 løp ble det 12 personlige rekorder. Dette på tross av at det var vår femte dag, med noe tunge kropper og en hall som ikke var helt optimal med hensyn til forhold.

Noen barrierer ble brutt: Lars under 40.0, Anders og Ole under 39.0. Under 37.0 regner jeg med at flere går i løpet av uka. På 1500m brøt Einar 1.50.0 barrieren.


Alle løperne bør være ok fornøyd med prestasjonene. Neste løp blir 5000m på onsdag og da er det antagelig bedre forhold i hallen og bedre kropper som er i aksjon.

I morgen reiser vi til Banff i Rocky Mountains. Vi har leid en forholdsvis stor amerikansk syvseter og legger av gårde fra morgenen. Det blir hele 4 ”norske” biler som
legger av gårde.

Calgary - søndag 11. mars
Turen til Banff startet klokka 9.00 på søndagsmorgenen (Egentlig 8 fordi vi stilte til sommertid her natt til søndag).
Bilen vi brukte var en forholdsvis stor … som gav de fleste forholdsvis god sitteplass.
Det første som møtte oss på veien var hoppbakker og prærien. Tror vi så det lille huset på prærien på vår vei. Spesielt var sportsområdet i utkanten fint. Banff var en fin liten by hvor det virket som alt var tilrettelagt for turister. Vi gikk en tur i byen og hadde lunch her.

Flott anlegg som også inneholdt slalåm og half pipe++.

Fikk litt gamle vesten følelse når vi kjørte opp mor fjellene.

Etter lunchen tok en del av oss turen opp til gondolbanen for å få en tur på fjellet. Vi ble advart mot Bjørn i området, men vi så dessverre ikke så mange av dem.
Gondolbanen brakte oss opp til godt over 2600m og løperne tok også en ekstra gåtur for å komme opp til en lokal topp. Det var et imponerende landskap.

Monsterbuss og noen andre monstre også.Fra taubanen.

Dette var det nærmeste vi kom en Grizzlybjørn på turen.

Gutta på tur.
Hjemturen gikk bra. Det var mange som sov i bilen og Per Thomas hadde rally ville vesten med Kim Rud Håvardsrud og Geithus som konkurrent. Det eldste var igjen best.

Calgary - mandag 12. mars
Litt seriøst. Noen har løperne har under første del av oppholdet slitt med litt lett forkjølelse. Ole, Lars, Anders og Henrik er så godt som friskmeldt i skrivende øyeblikk. Andreas fikk en raptus på mandag og hadde en dag i sengen, men også han virket frisk og rask igjen allerede på tirsdag etter en og porsjon ”Cold fix”.

Mandag hadde vi en grei gjennomkjøring på isen med tanke på at alle skal gå 5000m som første distanse på onsdag. Hoveddel av økten var en seksrunder med litt fart tilpasset distansen. En ble kjørt med overskudd for alle og startet på 33.5 og ende med noen runder avlutningsvis på 30 lav. Fin gjennomkjøring for alle.

Calgary - tirsdag 13. mars
Tirsdag kjørte vi helt individuelt med en del teknikk og feeling drag. Andreas var igjen på isen og kjørte noe av det de andre hadde gjort dagen før. Nå tror jeg alle er godt forberedt til å gå 5000m i morgen. Optimisten råder. Som opplading blir det steak og pasta tror jeg.


Vi trasker og vi går hver dag.

Calgary - onsdag 14. mars
5000m onsdag ble en litt blandet dag for løperne. Fra det helt store til fullsprekk.

Det var Andreas og Ole som var først ute. Begge fikk problemer med at de satte åpningsfarten for høy og gikk på to kjempesprekker. Noe som selvfølgelig høyden her borte forsterket. Andreas klarte seg tidsmessig bedre enn Ole, men etter målgang var de like kjørte.

De som kom etter lærte av dette og gikk alle fornuftig ut. Alle gjorde kjempeperser og kom i mål uten å tømme alt som fantes. Størst pers hadde Einar og han var også den som relativt sett åpnet svakest og avsluttet sterkest. Henrik hadde samme utvikling, men lå noen tiendeler over på slutten. Kjempetider på begge. Anders var den som gikk jevnest og fikk tømt seg optimalt ved at han gikk litt opp på sisterunden. Mens Lars hadde litt igjen på sisterunden.

Klubbrekord på Anders og kretsrekorder på Andreas og Lars Marius ble også beholdningen.

I dag er det kun 500m for alle. Håper de to som tømte seg også er noenlunde restituert. I morgen er det 1000 og/eller 10000m. Når det gjelder 10k er det bare Andreas som klarte kravet (Einar var nærme), men jeg regner ikke med at noen stiller.

For resultater se her. - velg 'split' for rundetider.

Med 6.56.34 (Calgary) forbedret Anders Mattis'klubbrekord fra Hamar.

Calgary - torsdag 15. mars
500m på torsdag ble bra selv om den magiske 37.00 grensen fremdeles ikke lar seg underskride.
Einar var nærmest med 37.22 og ny pers med litt dårligere åpning og bedre runde enn sist (3 hundredeler fra Henrik Christiansens klubbrekord). Anders flyttet også persen med noen hundredeler til 38.71. Også han hadde en bedre runde denne gangen.

De andre var like bak resultatet fra forrige lørdag. Nærmest var Ole med bare to hundredeler bak. Henrik var 3, Andreas 6 og Lars 11. Godt å se at det var mulig å gå fort på skøyter etter en 5000m. Også for de som var en tur nedom kjelleren i går.

For resultater se her. - velg 'split' for rundetider.

Neste distanse er 1000m som går litt sent i morra. Mange har vært heldige med første indre.

Ellers så valgte løperne å gå på stamrestauranten vår, som er Joeys Fish. Vi har til nå fortært 24 laksefileer så de begynner å få problemer med leveransen. Neste gang ba de oss ringe på forhånd så de kunne få sjøsatt en ekstra fiskebåt.

I kveld er hele gjengen på Hockey-kamp etter en dukkert i bassenget, mens gamlingen bare går i bassenget.

kort info: etter ishockeykampen snublet Einar over et gjerde og fikk brist i albuen. Skøytesesongen er over for ham. Veldig synd, fordi han hadde knallform, og viste seg frem foran for eksempel Espen Tveit i resultatlistene

Calgary - fredag 15. mars
Alt kan dessverre ikke gå på skinner hele tiden. Hockeykampen var topp. Ole ble forsøkt sjekket opp av en Ølsprutende kvinne på raden bak. Etterpå ble han nesten kastet ut pga at det luktet øl av ham. Eller var det en annen historie. Ikke vet jeg.

På hjemveien var dessverre Einar uheldig og falt forkjært etter at hen prøvde å hoppe over en port på endestasjonen vår for trikken. Fallet resulterte i en brukket albu og en hel natts venting på sykehuset for røntgen og behandling. Alt er vel med Einar nå, men skøyter er det vanskelig å utføre for tiden. Flott at hen har så fine resultater til nå i stevnet. Når vi var ute å spiste i kveld fikk han serveringsdamen til å skjære opp all maten som til en unge. Bra service. Han klarer seg.

Fredagen løp ble bra for alle som deltok. Nye perser på 1000m for alle løperne:
- Henrik 1.11.75 (25 hundredeler fra Henrik Christiansens klubbrekord).
- Andreas 1.12.33 (Kretsrekord)
- Ole 1.13.66
- Anders 1.15.07 (klubbrekord)
- Lars 1.17.74 (Ny kretsrekord for 15 årsklassen; Andreas har snart ingen igjen)

I morgen er det 500+1000m på programmet. Skal bli spennende å se om noen flytter persene igjen. Siste ytre på Henrik og Andreas på 500m. Hvem krysser grensen først?

resultater 1000 m fredag: se her.

Calgary - lørdag 16. mars
Det begynner å tære på unge kropper. Tror det var noen i dag som følte at de begynte å bli litt slitne. Allikevel ble det gjort fine resultater og Anders er i hvert fall ikke blant dem som er slitne.

To flotte nye perser ble det på Anders i dag 38.45 og 1.14.19 (Klubbrekord igjen). Det spesielle med Anders under oppholdet er at han ikke bare har tilvendt seg isen bedre og bedre, men har også hatt en generell teknisk framgang.

Ole gjorde samme tid som Anders på 500m og forbedret igjen persen sin. Flott. På tusen meter ble det litt hektisk. Viktig å ta med seg gårsdagens resultat.

Den siste persen stod Andreas for som gjorde 37.21 og snek seg foran persen til Einar på 500m. På 1000m ble åpningen litt for dårlig, men sisterunden satt som et skudd og det lover bra for morgendagen.

Henrik fikk litt stang ut i dag. Etter en grei 500m på 37.50 var han uheldig å falle på 1000m. Det var synd for han var på vei til å gjøre en flott runde etter en meget god vekslingsside hvor han dro godt innpå makker.

Lars hadde overgått seg selv på den første 500 meteren under oppholdet, og fikk igjen problemer med åpningen og den første tide. 40.25 (av en eller annen grunn falt ut av resultatlista) ble det i dag. 1000 meteren i dag var meget god selv om ikke heller den tangerte resultatet fra i går. Tid 1.18.39.
Sisterunden lover godt for 1500m i morgen.

Antagelig er det den viktigste distansen for alle i morgen.

resultater 500 m lørdag: se her.
resultater 1000 m lørdag: se her.

Calgary - søndag 17. mars
1500m søndag ble som i går litt blandet. Noen er generelt slitne. Noen er også litt stive i låra.
Først ut var Henrik. Flott åpning, men så var det slutt. Resten ble bare tungt. 1.52.19.
Andreas var nestemann. Godt løp med en noe svak siste runde (29.2). 1,49,31.
Ole imponerte i dag. 3 min før start var skøyta ubrukelig. En kjapp løsning av klappskruen og Ole gikk rett på start og perset. 1.51.51 og ny pers igjen. Flott.
Anders gikk igjen inn til ny pers. Dette til tross for vanskelige føreforhold med noe oppgått is. 1.54.93.
Lars kjempeperset igjen 1.57.90. Gikk seg ned med ca 3 sek fra forrige lørdag. Det virket som yngstemann var minst sliten i dag.

Fellesstarten.(20 runder) Det første herreheatet ble tøft. Henrik kviknet til igjen g ble best av ”våre”. Andreas gikk seg tom som hjelperytter for Søftis og Anders kom aldri til mål. Ole kom aldri til start.

I det andre heatet stilte ”lille” Lars som eneste norske. Lars lå lenge midt i feltet og gjorde ingen forsøk på å ta spurtpoeng. 5 runder fra mål, like etter en spurt, startet Lars showet. Rykket og fikk på det meste godt over 50 meter. Lars lå alene i tet helt til siste sving hvor to løpere kom seg forbi. En til snek seg foran på oppløpet. Det var kjempemorsomt så lenge det varte. Allikevel, Lars la bak seg løpere med pers på 37.0/1.51.0. Flott jobbet.

resultater 1500 m søndag: se her.

Nå er alle løperne uten Lars på fest i en irsk pub nede i byen. Jeg må si jeg er litt urolig for at Asker løperne ikke skal rekke sitt tidlige fly i morgen tidlig. Etter det jeg observerte, så går det nok bra om bare Anders og Einar får med seg Henrik hjem og at Andreas tar seg av Ole. Vi får håpe det beste.

PS. Jeg tror vel våre klarte seg ganske bra tross alt. Det var en del andre norske her nede som ikke en gang nådde frem til festen. Skal ikke nevne navn.

hilsen Per Thomas Huth

Sist oppdatert 07.03.2012, kl. 13:39

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media