Høringsuttalelse Kommune ifm ishall på Risenga
Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

Ungdomslag til Cup i Baselga di Pinè (dolomiti)

Helgen 5-10 mars er gutta på tur til Italia, etter at klubben takket ja til invitasjonen.
Det blir deltakelse i Italy Cup for juniorer - sprint begge dagene (500 + 1000 m).

Reise via Latvia gikk bra, og gutta er på plass i Alpene. Det er strålende vaær, dito forhold og god stemning.

Det var dårlig med internett - derfor få nyhet og bilder underveis...


Gutta Einar, Jon Petter, Henrik, Mattis, Øyvind og Anders stilte i hhv jun A og jun B klasse i Italy Cup, som er åpen for internasjonal deltagelse.
Banen ligger på ca 1000 m litt øst for Trento. Det var flott kaldt vintervær med sol og få skyer. Lørdagformiddag ble banen testet. Da solen gikk ned startet stevne med 500 m. Anders og Øyvind (startet indre bane) møtte hverandre og det ble kluss i veksling. Da er det bare å se fremover til neste løp.... Henrik, Jon Petter og Einar fikk tider rett bak hverandre med 39,97, 40,03 og 40,06. Mattis fikk en fin 2.plass med 38,83.
Gutta var ’gira’ på 1000 m samme kveld: Anders fikk en fin 3.plass med 1.21.82. Øyvind gikk på 1.26.17 (6.plass). Mattis og Henrik gikk sterke løp og fikk med 1.15.88 og 1.16.86 en 1. og 2.plass. Einar og Jon Petter hadde begge sterkere parkamerater og gikk inn på hhv gode 1.17.83 og 1.18.36. Kvelden i Italia ble feiret med pizza.
Søndag startet fortsettelse tidlig på morgenen. Det var kaldt, blå himmel, noe sol, men det blåste frisk. Det ble like forhold for alle, men tidene ble opplagt påvirket av vinden. For Anders -som øynet muligheten til en sammenlagt 3.plass- ble starten forstyrret av stress og venting. Feilskjær i siste sving hjalp heller ikke... Øyvind brukte denne helgen opp sin kvote med uflaks: neste helg går alt som smurt! Junior A gutta fikk igjen tider ganske nær hverandre: 40,03 (Henrik), 40,13 (Einar) og 40,23 (Jon Petter). På 1000 m kom Anders akkurat 3 hundredeler for kort for 3.plass sammenlagt. Det var litt surt. I et forrykende oppgjør mellom Henrik og Jon Petter, hvor sistnevnte i siste runde nesten tok innersvingen på Henrik ble sluttidene 1.19.32 og 1.19.51. Einar holdt hodet kaldt og fikk en 3.plass på distanse med 1.18.40. I siste par gikk Mattis (som stod sammenlagt 2.plass) mot Italienske David Rosa som ledet sammenlagt. Mattis hadde slått han med god margin på første dag, og på siste vekslingsside så det ut at Mattis i siste indre ville få det forspranget han trengte for å vinne cupen, men motstander kunne desverre også regne og forhindret med en formidabel ytre denne lille festen. Det ble allikevel en fin feiring etter stevnet da laget ble invitert på spagetti-party. Der ble også Italias allround Mesterskap feiret med Enrico Fabris som vinner. Det var morsomt å se dobbel OL-medaljist fra Torino i aksjon på banen, som varmet opp samtidig med gutta på indre banen...

Etter premieutdeling og hyldest var det rask pakking og rydding, og flyttet selskapet seg til Selva – i Val Gardena. Der var det 2 fine solfylte men kalde dager med slålåm-glede (mer enn 150 heiser står til disposisjon), før hjemreisen. Her var det mye moro, og (alt for) mye fart. Alle hang godt med, og det ble også tid til mye triksing. En fin sesongavslutning for ungdommene som har hatt et utfordrende sesong.

om kort tid byttes bilder ut, og lages bildegalleri

Sist oppdatert 11.03.2010, kl. 08:49

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
Imprint Media