Asker løpere i Collalbo: 27th junior speedskating meeting

Helgen 24+25 januar reiste Øyvind, Runar, Anders, Gard, Heidi, Jon Petter og Henrik til Collalbo (Arena Ritten) for å delta etter kvalifisering på 27. int.ungdomsmesterskap.

Utendørs skøytebane ligger på 1100 m oh. hjemmeside til skøytebane. Se også info Collalbo.

Det var meldt variert vær, men all snøen og tåke kom dagen vi reiste til Collalbo. Med forsinket fly, optimisktisk veivalg, god mat underveis, matinnkjøp, og sommerdekk i vinterføre uten kjetninger fra utleieselskap, måtte vi ta reise med ro, og kom sterk forsinket til det ukjente overnattingsted!
Man da vi var fremme var alt dette glemt og gledet ungdommene seg til skøyteløp på verdens 10.raskeste skøytebane.

I gutter junior C fikk både Runar og Anders på sin 500 m tider litt bak sine innendørsperser, men det ble fine utendørsperser, 43.87 (10.plass) og 44,55 (13.plass). På 1000 m gikk Runar en kanonløp og perset med mer enn 2.sek. og slo dermed sin egen klubbrekord fra Hamar i januar (1.25.95) - 1.23.81 (4.plass - sammenlagt 7.plass). Anders fikk også en pers 1.27.66 (13.plass - sammenlagt 13.plass).

Det ble mange gode løp for Junior B løpere som gikk 500 m og 1500 m. Heidi fikk 46.22 (19.plass) og 2.22.85 (18.plass), sammenlagt etter 2 distanser 19.plass.
Øyvind: 42.87 (21.plass), 2.10.50 (21.plass), sammenlagt etter 2 distanser 20.plass
Gard: 40,98 (13.plass), 2.07.34 (17.plass), sammenlagt etter 2 distanser 15.plass
Jon Petter: 40,24 (8.plass), 2.04.10 (12.plass), sammenlagt etter 2 distanser 11.plass
Henrik: 39,77 (4.plass), 2.00.97 (4.plass), sammenlagt etter 2 distanser 4.plass!

Løperne reagerer forskjellig på høyde. Enkelte får det bedre til, andre mister pusten. Det blir mange uteperser for det :)!

Etter 1.dags øvelser samlet gruppe seg ved gondola-heisen og tok en topp-tur for å se alpetoppene fra et høyere perspektiv.

Andre dagen er det knalvær, men en del vind. Flaggene står rett ut. Løperne som kryper mest sammen blir minst påvirket av dette.

Runar og Anders fikk på sin 2. 500 m, tider 0,3 bak gårdsdagens tid: hhv 44.17 (11.plass) og 44.86 (15.plass).

Heidi fikk 1.34.41 på hennes 1000 m (19.plass - sammenlagt 18.plass). Junior B gutter fikk alle perser: Øyvind 1.25.67 (sammenlagt 19.plass), Gard 1.21.42 (sammenlagt 14.plass), Jon Petter 1.18.37 (4.plass – gir avansement i sammenlagt klassering) og Henrik 1.18.34 (3.plass) . Henrik har etter 3 distanser sammenlagt 4.plass, 1,2 sek. på 3000 m bak Oberbichler.

På siste distanse 1500 m fikk Runar 2.11.66 og Anders 2.14.11.

Gard, Jon Petter og Henrik går 3000 m senere i dag.
Henrik ble nr.4 (4.16.11), og fikk sammanlagt bronse! Hyggelig og flott med en Asker-løper på pallen!