World Cup junior 2 på Risenga: 6 NYE BANEREKORDER

World Cup stevne er i gang!!

Alle delegasjonene med løpere og ledere er på plass.

Det var snøstørm på fredag, treningsdagen, men etter rydding natt til lørdag ble det strålende forhold på Risenga. Også i dag - søndag er det meldt godvær - vi krysser fingere og håper at flere av banerekordene er utrygge!

Begge dagene var start kl.11 (etter hyggelige åpningsord på lørdag fra NSFs representant Julie Nordbø Vister kl.10.45 og prøvepar kl.10.55).

I jenter junior 500 m vant Olga Fatkulina fra Russia med ny banerekord på 41.30 (Linda Olsen hadde banerekorden fra NM sprint i 2004 med 41.74). Norske Hege Bøkko kom på en god 2.plass med 42.00.

I gutter junior 500 m vant Jan Daldossi fra Italia med tid 37.75. Haoran Sun kom med 38.00 på 2.plass. Beste nordmann er Sverre Lunde Pedersen (39,08 - 11.plass).

Også på 1500 m jenter ble banerekorden (på 2.16.93 som Askers Else Ragni Ytterdahl hadde fra 1994 (!) - hennes tid var på naturis, på faste skøyter) flyttet over til historiebøkene. Flere løpere gikk under denne tiden. Distanse ble vunnet av Yvonne Nauta fra Nederland med tiden 2.12.49. 2. plass er til Roxanne van Hemert også fra Nederland med 2.13.07. Beste norske: Hege Bøkko (2.14.39 - 6.plass).

Johan Olav Koss' banerekord, 2.00.30 - også fra NM94, ble i gutter 1500 m slått. Distanse ble vunnet av Koen Verweij fra Nederland med 1.55.92. Sverre Lunde Pedersen, som i forrige uke vant distanse, gikk inn på en fin 3.plass etter en meget god siste runde med tid 1.58.83. Dermed var det ikke bare var Nederlendere på pallplasser på denne distanse!

På søndagens 1000 m var det Hege Bøkko som forbedret banerekorden med 1.23.20 og vant distanse foran Roxanne van Hemert, Nederland (1.23.99) og Olga Fatkulina, Russland (1.24.24). Tidligere banerekorden var fra Annette Bjelkevik (1.23.33 - 7.01.06 - NM sprint 2006).

1000 m gutter ble vunnet av Italienske løperen Jan Daldossi med 1.15.00, følgt av Demian Roelofs, Nederland (1.15.26) og Fyodor Mezentsev, Kazachstan (1.15.98).
Beste nordmann er Håvard Holmestrand Lorentzen på 13.plass (1.17.75). Sverre Lunde Pedersen hadde noe kløss på siste veksling og endte på 16.plass (1.18.32).

Siste distanse for jenter ble vunnet av nederlandske Yvonne Nauta. Hennes tid 4.29.98 var en forbedring fra banerekorden med nesten 45 sekunder. Det var på tide at Askers Else Ragni's rekorden fra NM94 på 5.14.18 ble slettet! 2. plass gikk (overraskende på langdistanse!) til China's Chao Chang (4.34.50). Andrea Jirkû fra Tsjekkia ble nr.3 (4.36.50).
Eneste norske deltagere Marthe Skaali fikk en 15.plass. Hege Bøkko trakk seg fra distanse.

Også på sist mulige distanse ble Kjell Storelids banerekorden fra 1994 historie (7.42.15).
Koen Verweij (NL) vant distanse med stor margin med tiden 6.51.56. Hans landsmann Pim Cazemier ble nummer 2 (7.00.29) og Patrick Beckert, Tyskland, tok med tiden 7.06.65 3.plass, akkurat foran Sverre Lunde Pedersen (7.07.51). (før pause ledet August T. Haugen distanse med 7.08.93).

For mer info se egen World Cup side - øverst i menylinje. Mest aktive link derfra var under stevne selvsagt start- og resultatservice, som er oppdatert inkl. stillingen i WC jr etter helgens stevne.

Klubbens fotograf tar bilder av hele stevne som skal vises på storskjerm på closing dinner til løpere, ledere og funksjonærer på søndagkveld.

Sist oppdatert 17.12.2008, kl. 20:48

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker