LM i Asker - gode dager for Asker løpere

Mens omtrent alle voksne i klubben på et eller annet vis var engasjert som stab og funksjonærer for landsmesterskapet holdt lagleder Helge og trener Ståle samtidig orden på Askers løpere.

Asker stilte i år på hjemmebane med rekordstor tropp: 12 deltagere! Aldri før har Asker stilt med så mange løpere til start på Landsmesterskapet (unntatt LM hvor 17 år også kunne delta...).

I det fine været på Risenga nytet også Askers aktive ungdommer fra 12 til 16 år fra de fine rammene som var lagt. Det var gode forhold på banen og hyggelig sportslig ånd blant alle.

Med i alt 10 LM medaljer - 2 gull, 5 sølv og 3 bronsje - var Asker blant de beste klubbene!

I gutter 12 år fikk Runar Njåtun Krøyer uttelling for god trening i periode. Han fikk sølv på både 1500 m og 1000 m og bronsje på 500 m.

På 1000 m perset både Henrik Hvesser og Mattis Bergh (gutter 15 år) og dermed kunne de feire at det ble både sølv og bronsje! Også Einar Døving Agdestein fikk personlig rekord på denne distanse. Han endte på 11 plass, mens Jon Petter Bjerkreim Furnée fikk 9.plass (av 22 deltagere i klasse).
På 500 m gikk Mattis en meget sterk 500 m og fikk sølv. Henrik, Jon Petter og Einar endte på hhv 7, 10 og 13.plass. På 1500 m ble det 4, 5, 8 og 13 plass for Mattis, Henrik, Jon Petter (sterk!) og Einar, mens gutta fikk etter spennende og nervepirrende oppgjør hhv 5, 7, 10 og 13. plass på 3000 m.

Ida Njåtun (jenter 16 år) deltok bare på lørdag (hun måtte stå over på søndag pga forberedelser til VMjunior i China - Chanchung til helgen). Hun vant både 500 m og 1500 m med stor avstand til nrs. 2.

1500 m var i LM-helgen den sterkeste distanse for Heidi Ruistuen (jenter 14 år). Hun fikk søv på distanse, men var selvsagt også veldig fornøyd med bronsje på 500 m tidligere lørdagen. Hun fikk 4. plass på 1000 m.

Merethe Tvedt (jenter 12 år) fikk 6., 8. og 10. plass på hhv 500 m, 1000 m og 1500 m. Hun var så uheldig å falle på 1500 m, men fikk likevel en brukbar plassering til tross for dette!

I gutter 13 år var Anders Bjerkreim Furnée noe skuffet over hans innsats på 500 m hvor han fikk en 15.plass lenge bak hans pers. Dette styrket opplagt hans innsats på 1500 m hvor han fikk en sterk 6. plass! Dette ga opplagt mersmak. På 1000 m gikk han enda et sterk løp og perset med 2 s (og dét på utendørs is) og fikk igjen en 6. plass.

Uredd for den store konkurranse i gutter 14 år stilte Øyvind Aukner, Gard Njåtun Krøyer og Dag-Erik Tvedt til start på sine distanser (500 m, 1000 m og 1500 m). Øyvind fikk en personlig rekord på 1500 m.som var god for en 11.plass (Gard 12.plass, Dag-Erik 23.plass). Gard slo derimot til på både 1000 m (pers!) og 500 m og fikk to 8. plasser (Øyvind hhv 11. og 16. plass, Dag-Erik hhv 23. og 25.plass).

Det var opplagt koselig på banketten. Asker løpere var gode verter og hygget seg sammen med løpere fra mange ulike klubber. Det er fint å få anledning til kontakt over 'klubb- og regionsgrenser!'

Asker løpere kan med glede og stolthet se tilbake til innsats i helgen som var.

For å feire Asker-løpere har ordfører Lene Conradi gitt gavekort til de beste Asker-løpere (med familie) i klasse.