Arkiv
Har du lyst til å delta på skøytekurs? LES MER HER
Arkiv

NM Enkel i Bjugn - dag 2.

Dagen starter med 1000m kvinner. Merethe som er ranket som nr 19, fikk en bra start, gikk fine runder og kom som første kvinne under 1.30. Hennes tid 1.29.48 er god for en flott 14.plass. Hanne Haugland fra Austevoll IK vant distanse med ny banerekord.
Da Ida ikke skal gå 1000m i dag blir hun først å se på 3000 litt senere i dag.

1500m er i gang. Runar kom først i gang i den i dag meget kalde Fosen hallen. Han hadde en jevn åpning med parkamerat Magnus Nordby fra Stange som er i forbundets talentgruppe. Ved andre passering (runde) 29.04 hadde han allerede et forsprang som han bygget ut i andre hele runde (31.36). Selv om siste runde var tung 34.00 kom han 1,5 sek tidligere i mål enn Magnus. Et fint løp ga Sluttid 2.00.23, og 21.plass på hans første seniormesterskap.
Anders som på grunn av fallet for en uke side hvor han fikk hjernerystelse hadde noe ekstra å bevise i dag. En rolig start ble fulgt opp med fine runder 28.94 og 30.63. En grei avslutning ga 1.58.40, og plassering som nestbeste junior bak Simen Spieler Nielsen fra Arendal (15.plass på seniormesterskap)
Henrik startet fort mot Espen Tveit som trener med KIAacademy i Inzell. Men Espen holdt initiativet, og Henrik kom inn på da nest beste tid 1.56.76 (sluttrunde 32.03), med 9 løpere som fortsatt skal gå. Han var fornøyd med løpet.
Einar møtte tøff motstand i Fredrik van der Horst fra Tønsberg Turn. Med en andre runde på 28.01 kom han nærmere inn på Fredrik. Men motstanderen svarte og Einar kom i mål på 1.55.92, en 9.plass.
Distanse ble vunnet med banerekord av Håvard Bøkko 1.50.22.

På 3000 m gikk Ida et bra løp. Med tanke på sykdommen som var og oppgaver som kommer, turte hun ikke gå i 'kjelleren'. De siste rundene gikk rundetiden opp, slik at hun tapte forspranget hun hadde bygget opp i starten til Mari Hemmer fra Aktiv. Mari gikk et jevnt løp, og endte på 4.25.05 to tiendedeler foran Ida som fikk sølv på distanse med 4.25.26.

Dagen avsluttes med 5000m herrer som samtidig er kvalifiseringsløp for 10000m på søndag -12 løpere starter (tilsvarende gjelder for kvinnenes 5000m - her er dagens 3000m kvalifiseringsløp, og det er 8 løpere som starter), samt påfølgende NMe-bankett på Bjugn Kulturhus.

På 5000m var Lars fra Båstad IL som i helgen er med på laget første mann ut. I kjent stil gjorde han sine saker bra og kom i mål på 7.27.83.
I paret etter slo Anders denne tiden. Han har i denne sesongen hittil vist styrke ved å gå jevne løp (rundetider 34.4-35,4, siste runde 36.5). Klokka viste 7.21.62 på målstreken, og igjen ble Anders nestbest junior på distanse på dette seniorstevne - 14.plass.
Ole B fra Tynset som hadde trøblet litt på 1500m tok seg sammen på halvmila og kjempet seg til en 10.plass - 7.13.25.
Einar som hele uka har trent med utviklingsgruppa i Bjugn gikk i par mot langdistansespesialist Thomas Søfteland fra Arendal. Han kjempet innbit mot rundetidene, og fikk med 7.07.44 en fin 7.plass.
For resultater se: her.

I morgen er det 1500m for kvinner, og 1000m for menn. Deretter 5k og 10k for hhv kvinner og menn.

Spinnoløpet på Furumo - Geithus - Nye uteperser igjen.

Oda, Marte, Hans Olav og Jonas trosset regnet og deltok i Spinnoløpet på Geithus. De fire leverte flotte prestasjoner alle sammen og satte flere uteperser nok en gang.
God stemning og hyggelig samvær i kafeen mellom løpene gjorde det til en fin dag for løpere og foreldre. Litt regnvær var intet hinder.

Sist oppdatert 03.11.2012, kl. 14:17

Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker