| | | | Mulighetsstudie: ny flerisidrettshall på Risenga
SAMLE ISIDRETTER I ET ANLEGG VIL GJØRE RISENGA I ASKER TIL ET KRAFTSENTER FOR ISIDRETTER
Asker Kommune har planer om å bygge en ny Askerhall på Risenga - både som publikumshall og treningshall for ishockey, kunstløp og shorttrack. Formannskapet har vedtatt å gjennomføre en mulighetsstudie / forprosjektering for ny Askerhall - høst 2012.
Som grunneier for hele Risengaområde -som er ferdigregulert særlig til idrettsformål- har Asker Kommune sett en unik mulighet til satsing på anlegg til glede for innbyggere, aktive idrettsutøvere, rekreanter og publikum.
Som vertskommune for et mulig OsLo 2022 vil statlig bidrag til anlegg (inkl.tippemidler) kunne bli 78% - Asker Kommune kan således la sine pengene 'yngle' i tilfelle anlegg benyttes til øvelser for OL. Anlegg kan også etableres gjennom OPS (offenlig privat samarbeid).
Asker Skøyteklubb har takket kommune for tildelte midler for 'tidlig fase prosjektering', og har oversendt et forslag for flerisidrettshall på Risenga som innspill til mulighetsstudie for ny Askerhall.
Forslaget er godt mottatt av andre isidrettsklubber i Asker som Frisk Asker ishockey, og er nylig presentert på ledermøte i NSF.
Vi ønsker velkommen til Risenga 2022!
Anlegget foreslås primært på parkeringsplassen til dagens Askerhall. I forslaget utnyttes høydeforskjeller i området.
Kjernen og 'juwelen' i forslaget er publikumshall for ishockey, kunstløp og shorttrack.
Publikumshall har kapasitet til 10.000 publikumsplasser, noe som kan opp- og nedskaleres ved behov. OL-krav for ishockeykamper er 6.000 (forrunder)/10.000 plasser - kunstløp er 10.000 - 12.000 plasser.
Fleksibel løsning: øverste tribune kan settes vertikalt - således kan ved etterbruk flere treningsrom/dansestudio/klubblokaler/leserom etableres.
Det er god åpen og synlig adkomst til tribuneanlegget fra forplassen - som er delvis overdekket, og ligger på samme nivå som dagens Askerhall.
2 parkeringsdekk under anlegg med innkjøring fra Bleikerveien eller toppen av Ridderkleiva - 600 plasser. Under OL vil flest publikum ankomme Asker Stasjon eller Bondi Stasjon. Med enkle grep kan korte direkte gangveier etableres fra stasjonene inn i området.
På samme nivå som dagens kunstisbane foreslås curlingbaner - igjen: direkte adkomst fra bakkeplan. Garderobeanlegg under bakken.
Deler av dagens kunstisbane (som er på hele 12 mål) blir berørt, men ca.8 mål vil fortsatt være fri tilgjengelig akkurat som i dag: en muldreplass for organisert og uorganisert aktivitet - med asfalt også sommerstid - inline, skating, rullestolidretter.
På øverste plan foreslås en treningsbane for alle isidretter:
- 3 ishockey- / kunstløp- / shorttrack- / kjelkehockeybaner (det benyttes minivant)
- full bandybane
- full 400 m bane til hurtigløp, lengdeløp, ispigging og rekreasjon
Under OL kan det settes opp tribuner på øverste plan slik at 3000 publikummer kan se curling match på midtbane (og nyte fjordutsikt i pausene....).
Forslaget karakteriseres som følger:
en spektakulær arena som samler alle isidretter under samme tak
et signalbygg med potensiale til å bli et kraftsentrum for isidretter nasjonalt
en bygningsmasse som muliggjør utnyttelse av felles ressurser (treningssenter, helse, utdanning) - i anlegget, eller i nybygg i nærheten
et fleksibelt anlegg, både for bredde, trening, nasjonale konkurranser og store internasjonale konkurranser (OL)
markerer Asker for det nasjonale og internasjonale idrettskartet
bygdas storstue, der Askerfolk samles til store opplevelser: Frisk Asker er Askers mest profilerte eliteidrettslag
Identitetsbyggende anlegg for Asker for å oppleve de andre isidrettene på nært hold
gir flere isflater for trening enn eldre planer for ny Askerhall
videreutvikling av en allerede aktiv idrettspark
stabile treningsforhold for isidretter
stabile forhold gir vesentlig høyere utnyttelse av anlegg og forutsigbarhet for brukere - øke rekruttering, bredde og mangfold
gir helt nye muligheter for isopplevelser for alle mosjonister på innendørs is, enten det er med ulike typer skøyter eller curling
kan huse andre typer arrangementet (konserter, håndball, basket, events)
ligger sentralt i forhold til aktuell infrastruktur
effektiv samdrifting, redusert energiforbruk sammenlignet med alternativt flere seprarate haller - tilkobling til pallet-energisentrale. Isanlegget blir varmeleverandør til svømmehall og kunstgressbane
fleksible tribuneløsninger som muliggjør bruk av andre idretter (f.eks. tartandekke til friidrett)
spennende uterom med potensiale ifm arrangementer (inngangspartiene)
flerisanlegget vil også være aktuell i forbindelse med etterfølgende Paralympics 2022 - her er IOC-samlokaliseringskravene større (curling, kjelkehockey, ispigging etc.)
under OL og Paralympics kan Risenga svømmehall og et helsesenter spille en sentral rolle i forbindelse med muskelrestitusjon etc.
med et idrettshotell i området vil anlegget også kunne bli en idrettsturistattraksjon
kan bygges samtidig som dagens Askerhallen er i drift - ved ferdigstilling står kommune fri til å vurdere etterbruk av Askerhallen (f.eks. turn), eller annet effektiv bruk av arealene - utnyttelse av tomten til idretts- / undervisnings- / trenings- / helse- og omsorgsformål - møteplass for eldre: stimulere til aktivitet
ny skøytehall i Stavanger (Sørmarka) har årlig 200.000 besøkende med over 300.000 brukstimer
| | | Sist oppdatert 09.10.2012, kl. 10:58
| | | | | Asker Skøyteklubb tar ikke ansvar for innhold på websider som vi henviser til via eksterne lenker
|